Samsung представи своя нов умен часовник Galaxy Watch4. Устройството идва с голямо разнообразие от каишки и 1.36-инчов Super AMOLED екран с 450х450 пиксела. Има и версия с по-малък 1.19-инчов Super AMOLED дисплей и резолюция от 396х396 пиксела. Възможностите за избор на тапет за дисплея са огромни. Защитното покритие е Gorilla Glass DX, което означава, че часовниците на Samsung са идеални за екстремен спорт и няма да се надраскат или счупят лесно.

Вижте как изглежда новият часовник на Samsung >> >> >>

Процесорът е 5-нанометров многоядрен Exynos W920. Оперативната RAM памет е 1.5GB, а свободното вътрешно пространство е 16GB. Тази мощ позволява на часовника да поддържа редица функции. Батерията пък може да издържи 40 часа с едно зареждане.

Galaxy Watch4 поставя акцент върху здравето на потребителите. Устройството може да отчита данни за 100 различни спортни активности. Така може да получите детайли за това колко калории сте изгорили с един час каране на колело, вървене в парка, катерене по стена, плуване и още много други дейности. Часовникът може да се свърже със смарт телевизорите на Samsung, а вие да подобрите домашните си тренировки, защото ще получавате и следите данните си от фитнеса в реално време и на голям екран.

Новият умен часовник на Samsung може да измерва кръвното ви налягане и дори да ви прави ЕКГ. Следенето на сатурацията с кислород в кръвта също е възможна благодарение на джаджата, но Samsung не се ограничават до тук.

Компанията е интегрирала 3-в-1 BioActive сензор. Благодарение на него, смарт часовникът може да анализира композицията на тялото ви и да измерва вашите параметри като мазнини, мускулна маса, BMI и др.

Galaxy Watch4 е насочен към подобряването на здравето след продължителната пандемия, оставила мнозина хора с наднормено тегло и влошено физическо състояние.

За да улесни потребителите си, Samsug са добавили управление със жестове или глас на часовника. Това е много удобно при спортна дейност. Например само с разклащане на ръката си може да приемате или отхвърляте на телефонни позвънявания.

По-върховите версии на устройството имат eSIM възможности за осъществяване на разговори без необходимостта телефона да е до вас.

Цената на Galaxy Watch4 Classic започва от 369 евро, а тази на Galaxy Watch4 стартира от 269 евро. Новият часовник на Samsung ще е наличен с диаметър 40 мм и 44 мм в 4 цвята (черен, зелен, сребрист и розов), а Galaxy Watch4 Classic ще се предлага в черно и сребристо с размер 42 мм и 46 мм. Продажбите стартират от 27 август.