Без предварително предупреждение и без мащабни маркетингови кампании, Microsoft вдигнаха бета статуса на Office 365 и обявиха, че новият продукт, вече е достъпен на 20 езика, сред общо 40 държави (България не е измежду тях).
Office 365 е опитът на софтуерния гигант да интегрира уеб функционалност към широко използваните си десктоп приложения, включително и сървърни продукти, които основно се ползват от големи корпорации. Редмънци залагат на това, че предлагайки като уеб услуги продукти, сред които са Exchange и-мейл сървър и технологията за онлайн комуникация Lync, ще разширят пазара към малкия и средния бизнес.
Microsoft възнамеряват да хостват услугите си дистанционно, а клиентите им ще трябва да плащат месечни такси - 6 долара на месец за всеки служител на малкия бизнес и 10 долара на месец за всеки служител на средни и корпоративни бизнес организации.
С Office 365, служителите ще могат да работят едновременно върху един Word документ онлайн, ще могат да споделят PowerPoint презентации, както и да ги ъпдейтват от браузъра на мобилния си телефон.