Един от най-големите производители на автомобили Ford ненадейно реши да се включи в гейминг общността и по-конкретно - в електронните спортове. Гигантът ще организира свои геймърски отбори. Те ще носят името Fordzilla и ще са съставени от някои от най-добрите геймъри в областта на автомобилните симулатори.

Компанията ще привлече играчи от Франция Германия Италия Испания и Великобритания и ще създаде отделни отбори в тези страни, както и сборен тим на ЕС. Тя вече е отправила запитване към някой от най-големите звезди от отделните национални тимове.

Отборите на Fordzilla ще се състезават в игри като популярната Forza Motorsport 7, разработена от Мicrosoft. Още от 2017 г. между автомобилната и софтуерната компания има партньорство, като за турнир, организиран от американския гигант тогава имаше награда актулания Ford Focus RS.

Причината за създаването на отбори по електронни спортове е ясна. От Ford имат наблюдения, че немалка част от милионите фенове, играещи заглавията от серията Forza имат именно Ford като личен автомобил. Според проучването става въпрос за поне един милион собственика.