Всички притежатели на PlayStation бяха зарадвани от Sony, които в своя блог публикуваха информация, че заради пандемията от Covid-19 и призива към повечето хора по света да си останат вкъщи, пускат безплатно две игри за свободно сваляне.

Японската компания стартира инициативата "Играйте у дома", в рамките на която всички, разполагащи с нейната игрова конзола, ще могат да изтеглят безплатно Uncharted: The Nathan Drake Collection и Jorney. Тегленето им не е обвързано с притежание на нещо специално или абонамент за услугата PS+ и всеки по света ще може да ги свали от 16 април до 6 май. След този период игрите остават собственост на свалилите ги и те ще могат да ги играят и занапред.

Става въпрос за две много хубави заглавия, като Uncharted е един от хитовете на Naughty Dog. На практика предлаганата игра съдържа в себе си три заглавия - Uncharted: Drake's Fortune, Uncharted 2: Between Thieves и Uncharted 3: Drake's Deception, с което общият брой на игрите спокойно може да се каже, че е четири, но от Sony не са залитнали към този маркетингов трик.

Играта Journey също е много интересна, като според повечето хора, които са я играли, няма реална конкуренция и действието в нея трудно може да бъде описано, така че ако имате възможност, най-добре я изпробвайте лично.

Като част от същата инициатива Sony обявяват, че ще отпуснат 10 милиона долара, за да подкрепят нуждаещите се в момента независими гейм студия, които изпитват трудности в работата си заради Covid-19.