Всъщност това едва ли е изненада - с увеличаване популярността на тази технология и свързаните с нея продукти логично е цените постоянно да падат. След като още през миналия месец Barns & Noble предложиха 6 инчов e-book за $149, а Amazon ги последва, сваляйки цената на 6” Kindle до $189, а на 10” до $379, Sony също се присъединяват към тази инициатива.

На сайта на компанията се появиха цените на трите им нови модела електронни книги които би трябвало да се появят на пазара всеки момент. Най-компактният от тях - Pocket Edition с 5 инчов дисплей ще се продава за $150. Шестинчовия вариант - Touch Edition ще е $170, а старшият представител - Daily Edition (7 инча) ще струва $350.

При все, че на фона на споменатите две оферти от Barns & Noble и Amazon e-book серията на Sony изглежда по-малко привлекателно, феновете на компанията по принцип си знаят, че плащат малко по-висока цена отколкото при конкуренцията, но насреща получават високо качество на изработка и ергономичен дизайн, така че може би в случая себестойността не е всичко...