Японският технологичен гигант Toshiba още тази есен ще пусне на пазара своя таблет, който ще работи под операционната система Android, съобщава БГНЕС.

Таблет на Toshiba ще притежава 10-инчов екран и ще работи с процесор "Nvidia Tegra 2". Едни от най-важните данни за устройството, като цената, батерията и 3G съвместимостта обаче все още не са ясни.

Отклонявайки вниманието си от новите видове лаптопи и двуекранния "Libretto W100",  Toshiba прави категорична заявка да се връне на пазара след едногодишното си отсъствие. Струва си да се отбележи и скоростта на работа на експертите на японската компания, която явно притежава потенциала да се конкурира с таблета "Google Chrome".

По-рано тази година, японският гигант пусна на пазара нов модел лаптоп с два тъчскрийн екрана- "Libretto W100", който има два 7 инчови тъчскрийн екрана и работи с операционната система "Windows 7" на Microsoft. Предназначението на първия дисплей е работата с текстови документи, а на другия - сърфирането в мрежата, социалните сайтове и мултимедийните програми. "Libretto W100" работи с процесор на Intel и има вградена памет от 62 MB. Лаптопът има собствени Wi-Fi и Bluetooth устройства.