Изглежда американците са размислили и вече са склонни на компромиси, особено след като Android не им носи особени печалби. Това беше потвърдено в последните дни от шефа на Motorola Mobility Санджей Шах, който, макар че компанията е фокусирана върху създаването на телефони с платформата на Google, няма нищо против да работи и с Microsoft, ако налице са нужните условия.

Какви са тези условия? Изглежда компанията е готова на сделка, ако получи същите привилегии, които има и Nokia. Все пак Motorola иска да разгледа възможностите, които осигурява екосистемата на Windows Phone, но смята, че най-големи шансове за оцеляване имат екосистемите около Android и iOS.

Според Шах това, което ще диференцира компанията, е богатото й патентно портфолио, а през втората половина на годината и подготвените устройства с разнообразни възможности за корпоративна употреба и за мултимедийни забавления. Освен това възнамерява да разшири мрежата си на дистрибуция и да стъпи по-сериозно в Европа и особено в страни като Германия, Англия, Франция и Италия.