HTC са един от флагманите на Android. Масово смартфоните на тайванския производител използват гугълската мобилна операционна система. Разбира се, компанията е отворена и към други платформи като Windows Phone. Чер Уанг, дамата, която е сред съоснователите на HTC, разкри, че сега тайванците преосмислят своята стратегия, съобщи HiComm.

В рамките на организацията се обсъжда покупката на мобилна платформа. „Ние го обмисляме и вече сме го обсъждали вътрешно, но няма да го направим импулсивно“, коментира тя възможността за купуване на операционна система.

Можем да използваме която ОС пожелаем. Способни сме да правим неща, различни от нашите конкуренти, на второто и третото ниво на една платформа. Нашата сила е в разбирането на операционната система, но това не означава, че трябва сами да създадем операционна система“, допълва Уанг.

Възможно е от HTC да са обърнали погледа си към webOS, след като HP официално се отказа от мобилната операционна система. Въпреки че не е сред най-успешните предложения на пазара, тази платформа се радва на известен потребителски интерес и вече е позната. Ако HTC се сдобие с правата върху нея, ще имаме възможността да видим дори по-богат продуктов каталог от компанията.