Смартфоните с бранда Cat са популярни със своята здравина, което ги прави подходящи за всички, които търсят издръжливо устройство. Вече е факт и най-новото попълнение в портфолиото на компанията, което беше представено в рамките на CES, предава Mobile Bulgaria.

Това е Cat S32, който разполага с дисплей с диагонал 5.5 инча, резолюция 720p, съотношение на страните 18:9 и защитно покритие от DragonTrail Pro Glass. Екранът поддържа управление чрез допир, както с мокри пръсти, така и с ръкавици.

Сред останалите основни параметри са чипсет MediaTek Helio A20, 3GB RAM, 32GB памет за файлове и батерия с капацитет 4200 mAh, която би трябвало да предостави до два дена автономност с един заряд. Освен това откриваме 13MP основна камера и 5MP за селфи снимки. Опциите за свързаност включват LTE 4G (Cat 6), Bluetooth 5.0, NFC и 3.5 мм жак за слушалки. В софтуерно отношение е налична Android 10 със заявка за обновление до Android 11.

Cat S32 има сертификация IP68 за водоустойчивост при потапяне на дълбочина до 1.5 метра в продължение на 35 минути и отговаря на военните стандарти MIL SPEC 810G. Устройството е устойчиво на вибрации и удари, като е преминало тестове при изпускане върху стомана от височина 1.8 м.

Конструкцията му е покрита от гумиран материал, който предлага стабилен захват, а отляво на корпуса е достъпен програмируем бутон, който може да бъде използван и за функцията "push-to-talk". Цената на Cat S32 е 299 евро, като се очаква той да е достъпен скоро.