Huawei следва обявения преди време график за обновление на съвместимите модели с актуалния графичен интерфейс EMUI 11. Сега той достига до международните варианти на P30, P30 Pro, Mate 20 и Mate 20 Pro. Както най-вероятно знаете, EMUI 11 е базиран на Android 10, предава Mobile Bulgaria.

EMUI 11 предлага повече опции за персонализиране на функцията Always-on дисплей (AOD), нови анимации в интерфейса за по-плавно визуално възприятие, още възможности за многозадачна работа чрез Multi-Window като минимизиране на всички отворени прозорци в специален бутон (Quick Ball) и опция за промяна на размерите им чрез издърпване на единия ъгъл.

Софтуерът включва и подобрения при мултиекранното взаимодействие с лаптоп и таблет. Така например вече е възможно едновременното отваряне на две приложения от смартфона, а скоро ще бъде активирана и възможността за работа с три. EMUI 11 включва и подобрена защита на потребителските данни като добавя опция за криптиране на бележките и възможност за премахване на метаданните от направените снимки.