HMD Global съвсем скоро ще пусне нови смартфони под бранда Nokia, който е собственост на компанията. Тя е сочена и за един от производителите на телефони, който в портфолиото си продължава да залага и на по-опростени и достъпни модели, а не само на скъпи апарати.

В Twitter компанията подсказва с видео, че съвсем скоро ще можем да видим два нови апарата. Най-вероятно става въпрос за актуализирана версия на Nokia C3 за европейския пазар, както и на модел, наследник на легендарната Nokia 3310.

Първият апарат, който вече е достъпен в Китай, има 5,99-инчов IPS екран с HD+ резолюция от 1440х720 пиксела, при съотношение на екрана от 18:9 и плътност на пикселите от 269 точки на инч.

Nokia C3 (2020) работи под управлението на Android 10 и се захранва от осем ядрен Unisoc SC9863А процесор, който е допълнен от IMG8322 графичен чип. Наред с това потребителите имат на разположение място за съхранение от 32 GB, което може да се увеличи с използването на карти.

Камерата пък е 8-мегапикселова камера с f/2.0 и автофокус, като селфи сензора е 5-мегапикселов с f/2.4 и опция за запис на видео с HD резолюция. Батерията е със заряд от 3040mAh, като отстрани на рамката ни очаква сензор за пръстов отпечатък.

Цената на устройството е под 200 лв, което го прави изключително атрактивно за много потребители, а може би подобна ще е картинката и с наследника на 3310, който вероятно ще е още по-евтин.