Проектите за модулни телефони не са от вчера, но тези устройства така и не успяха да постигнат пазарния успех, на който се надяваха техните създатели. Въпреки това концепцията продължава да занимава потребителите и поредното доказателство за това е проекта Mosaic на дизайнера Луи Берже, предава Mobile Bulgaria.

Вижте как изглежда телефонът >> >> >>

Той си представя iPhone като модулен телефон с опция за отделяне на зоната на камерата, която може да се ползва и самостоятелно и на практика включа всички основни компоненти на смартфона. При отделяне снимането става чрез сензори върху страните или пък чрез свързани часовници и други устройства.

Секцията на камерата е снабдена с малък дисплей за показване на нотификации, връзки към приложения и уиджети, а освен това служи като фенерче. Дизайнерът е създал и модул, който добавя по-голям дисплей, така че да се получи преживяване като от нормален смартфон, но в по-компактна форма.

За превръщането на модула в смартфон с нормални размери служи друг аксесоар, който включва по-голям дисплей. Предвидени са и други аксесоари като колие за носене на врата, щипки за фиксиране към дрехите и дори магнитна плочка за изравняване на височината между камерата и корпуса при ползване на модула с голям дисплей.