LG реши да разсее последните съмнения дали наистина ще представи G6 по време на мобилния конгрес като започна да разпраща финалните покани за събитието в Барселона.

Поканите съдържат текста “Big screen that fits” и са допълнени от достатъчно красноречиви изображения. Едното от тях показва новия дисплей със съотношение 18:9 (2:1) и диагонал от 5,7 инча, а другото разкрива как телефон с този панел ще може да се използва с една ръка, което съответства на по-ранните тийзъри от LG, предава Mobile Bulgaria.

Компанията се завръща към традиционната телефонна форма след провала на експериментите с модулната конструкция на G5 и ще се фокусира върху новата тенденция за създаване на устройства с минимални рамки около екрана.

Малко преди да разпрати поканата LG обяви, че използвания в телефона 5,7-инчов QHD+ панел ще се казва Full Vision.

Компонентът е с резолюция 2880х1440 пиксела и според компанията ще запълни почти цялата предна част на G6.

По-рано LG подсказа, че устройството ще е водоустойчиво и ще има подобрени мултимедийни възможности. Очакваме и добавянето на услуги с изкуствен интелект, което също следва една от актуалните тенденции в мобилния сектор – HTC, Huawei и Samsung също инвестират в тази област.

Припомняме, че и от Galaxy S8 очакваме дисплей със съотношение 18:9, който също ще е обграден с минимални рамки, но ще е двустранно извит, което ще го отличи от панела в G6.