Мобилното подразделение на LG е на загуба от близо шест години, като изглежда компанията вече обмисля сериозно неговото закриване. Информация за това идва от The Korea Herald, които имат достъп до съобщение до служители от главния изпълнителен директор Куон Бонг-сук, предава Mobile Bulgaria.

В него той споделя, че е време LG да вземе безпристрастно решение за закъсалото мобилно подразделение. На фона на сериозната конкуренция се обмислят три варианта, за продажба, излизане от бизнеса със смартфони или съкращаване на производството.

Това е в контраст с обявените в началото на миналата година намерения за излизане на печалба през 2021. През 2020 компанията представи някои интересни модели, включително Velvet и Wing. Освен това стана ясно, че производството на телефони от ниския и среден клас ще се осъществява от подизпълнители.

Тази година очакваме да видим и навиващият се смартфон LG Rollable. По данни на StatCounter към декември миналата година дялът на компанията от пазара за смартфони е едва 1.7%.

Очаква се 60% от служителите да бъдат преназначени в други части на компанията. На този етап не е ясно какво ще се случи с останалите 40%, като е възможно те да останат в мобилното подразделение ако се стигне до съкращаване на производството и дейностите.