Motorola представи най-новия си сгъваем смартфон razr 5G в България. Специалното събитие на родната премиера се състоя само броени дни след световния дебют на модела. Девизът на премиерата, състояла се в хотел Hyatt Regency в София, бе "Minimal meets maximal". Именно така може да се опише и новия razr 5G - малкият му размер в сгънато състояние, крие големи възможности.

Какво може Motorola razr 5G

Дизайнът на устройството е стилен и представлява еволюция на предходния razr. Ночът на дисплея е станал по-малък. Сгъването на екрана е подобрено, а сензорът за отпечатъци е преместен на гърба.

Вижте как изглежда новото устройство на Motorola >> >> >>

Устройството идва с два екрана, като те са защитени от Gorilla Glass 5. Основният дисплей е 6.2-инчов P-OLED с резолюция 876 x 2142 пиксела (373 ppi), а този отвън е 2.7-инчов с резолюция 800 x 600 пиксела (370 ppi).

Motorola razr 5G

Снимка: Motorola

Устройството има много солиден вид и се усеща добре в ръката, като корпуса е изграден от специално стъкло и метал.

От Motorola са уверени в надеждността на сгъваемият механизъм. Тестове са показали, че устройството издържа до 200 000 отваряния, което означава, че при 100 на ден ще са нужни 5 години за достигане на тази граница.

Оперативната RAM памет и свободното вътрешно пространство са съответно 8GB и 256GB. Процесорът е 8-ядрения Snapdragon 765G.

Motorola razr 5G

Снимка: Motorola

Външният Quick View дисплей е станал доста функционален, като през него могат да се ползват приложенията: Google Maps, Spotify, YouTube Music и много други. Така може дори да не отваряте устройството. 

Основната камера е с 48МР (f/1.7) сензор, има оптична стабилизация, лазерен автофокус и TOF 3D сензор за дълбочина. Снимките са добри дори и при ниска осветеност. Камерата заснема и качествени 4К клипове.

Motorola razr 5G

Снимка: Motorola

За селфитата отговаря 20МР (f/2.2) сензор, чиито изображения също са доста добри.

5G технологията гарантира бърз мобилен интернет.

Продажбите на новия Motorola razr 5G у нас стартират от октомври, а цената ще е 2999 лева.