Samsung представи новите смартфони Galaxy S24 с дълбока интеграция на AI (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018
Снимка: Samsung

Samsung представи новите смартфони Galaxy S24 с дълбока интеграция на AI (видео)

Това са най-новите флагмани на южнокорейската марка

| Редактор: Стоян Гогов 79 14076

На специално събитие Samsung обяви новите модели Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ и Galaxy S24.

Вижте как изглеждат новите модели на Samsung >> >> >>

Дълбоката интеграция на изкуствен интелект е част от новите устройства. Преди да разберем какво означава това, нека научим повече за характеристиките на смартфоните.

Galaxy S24+ и Galaxy S24

Снимка: Samsung

Galaxy S24 и Galaxy S24+

Тези две устройства споделят някои общи характеристики, като най-голямата разлика е свързана с факта, че Galaxy S24+ е по-голям.

Galaxy S24 е с 6.2-инчов Dynamic AMOLED 2X дисплей с FHD+ резолюция, а Galaxy S24+ е с 6.7-инчов Dynamic AMOLED 2X дисплей с QHD+ резолюция. И при двата модела честотата на опресняване е 1~120Hz. Моделите са водоустойчиви със сертификат IP68. Рамката е метална, а гърбът стъклен.

За първи път Galaxy S24 е с компоненти, изработени от рециклиран кобалт и редки полезни изкопаеми.

И при двата телефона е въведен най-мощният 8-ядрен процесор на Samsung, като S24 е с 8GB RAM и 128GB или 256GB свободно място, а S24+ е с 12GB RAM и 256GB или 512GB свободно място.

Разлика има и в батерията.

При по-малкия модел тя е с капацитет от 4000 mAh, като с бързо 25-ватово зарядно тя може да се зареди до 50% за 30 минути.

При S24+ батерията е с капацитет 4900 mAh, а бързо 45-ватово зарядно я пълни от 0 до 65% за 30 минути.

Galaxy S24+

Снимка: Samsung

И двете устройства идват с еднаква камера.

Отзад са поместени 3 сензора. Основният е с 50МР и оптична стабилизация. Той е допълнен от 10МР телефото сензор, който има 3х оптичен зуум и също е с оптична стабилизация. Третата камера ултраширока с 12МР.

Камерите могат да снимат 8K видео с 24/30fps, 4Kс 30/60fps и 1080p слоумоушън с 960fps. Освен стабилизирани, кадрите са и с HDR+.

Предната камера е с 12МР и също снима 4К видео.

Galaxy S24 Ultra

Снимка: Samsung

Galaxy S24 Ultra

На върха на гамата стои Galaxy S24 Ultra. Моделът е с 6.8-иночов Dynamic AMOLED 2X дисплей с QHD+ резолюция и честота на опресняване от 1~120Hz. Екранът е с HDR10+ и рекордна яркост.

Galaxy S24 Ultra е първият телефон Galaxy с титанова рамка за по-добра издръжливост и по-дълъг живот на устройството. Значително по-тънкият корпус на Galaxy S24 Ultra осигурява по-добро изживяване при движение с по-удобен захват. Гърбът е стъклен и защитен с най-новия Gorilla Glass. Galaxy S24 Ultra е водоустойчив с IP68 сертификат.

Процесорът отново е най-новият и мощен 8-ядрен чип на Samsung, като моделът се предлага с 12GB RAM памет, а свободното пространство може да е 256GB, 512GB  или 1ТВ.

Батерията е с капацитет от 5000 mAh, а бързо 45-ватово зарядно я пълни от 0 до 65% за 30 минути.

Galaxy S24 Ultra

Снимка: Samsung

Основната камера е четворна. Главният сензор е с цели 200MP и има лазерен автофокус. Той е допълнен от перископична телефото камера с 50МР и възможност да снима с 5х оптичен зуум. Има и втора телефото камера с 10МР и 3х оптичен зуум. И трите изброени сензора са с оптична стабилизация. Налична е и 12МР ултраширока камера с възможност за Super Steady video.

Камерите могат да снимат 8K видео с 24/30fps, 4Kс 30/60fps и 1080p слоумоушън с 960fps. Освен стабилизирани, кадрите са и с HDR+.

Селфи камерата е с 12МР и също снима 4К клипове.

Серията Galaxy S24

Снимка: Samsung

Смартфони с изкуствен интелект

Изкуственият интелект е дълбоко интегриран в серията Galaxy S24. AI подобрява всичко от комуникацията с помощта на интелигентни текстови съобщения и превод на разговорите до креативността с ProVisual Engine на Galaxy.

Когато трябва да преодоляваш езикови бариери в общуването, Galaxy S24 има най-лесното решение досега. Говори с колеги или приятели в чужбина. Направи резервация, докато си на почивка в друга държава. Няма невъзможни неща с Live Translate. Приложението на Samsung за двупосочен гласов и писмен превод на телефонни разговори в реално време променя начина ни на комуникация с хора от други страни.

С помощта на Interpreter разговорите на живо могат да бъдат превеждани незабавно в изглед с разделен екран, за да може всеки да чете това, което казва събеседникът му. Функцията работи дори без мобилни данни или Wi-Fi.

С Chat Assist може да избирате перфектния начин на изразяване за мейли и съобщения.

Samsung Keyboard може също така да превежда съобщения, имейли и много други на 13 езика и в реално време.

Android Auto автоматично обобщава входящите съобщения и предлага подходящи отговори и действия, като например изпращане на очакваното време на пристигане.

Функцията Note Assist в Samsung Notes предлага нови възможности за добра организация, като например генерирани с AI обобщения, създаване на шаблони, които улесняват воденето на бележки чрез предварително изготвени формати, както и създаване на заглавни страници, които улесняват намирането на бележките посредством бърз преглед. За гласови записи, дори и при няколко участници в разговора, Transcript Assist използва AI и технология за преобразуване на говор в текст, за да транскрибира, обобщава и дори превежда записите.

Комуникацията не е единственият начин, чрез който Galaxy S24 пренася в бъдещето най-важните ползи от телефона.

Изкуственият интелект позволява дори търсене чрез жестове Circle to Search with Google.

Ако забележите нещо красиво в публикация на приятел в социалните медии или изненадващ забавен факт в YouTube Shorts, може да научите повече - без да се излизате от приложението, в което сте.

И в зависимост от местоположението ви ще може да получавате за някои от резултатите прегледи, създадени с генеративен AI, които предоставят полезна информация и контекст.

Galaxy S24 Ultra

Снимка: Samsung

ProVisual Engine на серията Galaxy S24 е цялостен набор от инструменти на базата на AI, който променя възможностите за заснемане на изображения и увеличава до максимум творческата свобода във всяка една стъпка от процеса - от настройките за заснемане на изображение до споделянето му в социалните медии.

След заснемането на прекрасни изображения иновативните инструменти на Galaxy AI за редактиране предоставят възможност за лесно редактиране като изтриване, промяна на композицията и ремастериране на снимките. За по-лесно и по-ефективно оптимизиране Edit Suggestion използва Galaxy AI, за да предлага перфектните промени за всяка снимка.

А за да осигури още по-голям творчески контрол и свобода на потребителите, Generative Edit може да запълва части от фона на изображението с помощта на генеративен AI. Когато снимката е изкривена, AI ще запълни рамките. Когато се налага предмет да бъде леко преместен в перфектната позиция, AI дава възможност на потребителите да коригират позицията му и създава идеално преливащ се фон, който запълва празното място.

Всеки път, когато Galaxy S24 използва генеративен AI, за да подобри изображението, в него и в метаданните му се появява воден знак. А когато се налага изпълнено с действия видео да бъде забавено, новият режим Instant Slow-mo може да генерира допълнителни кадри, за да забави плавно моментите, които изискват по-подробен преглед.

За да е сигурно, че всяко изображение ще постига необходимия ефект, функцията Super HDR предоставя реални визуализации преди самото натискане на затвора. И докато заснемането на спомените е основна функция на телефона, споделянето им със света е също толкова важно.

Сега вече приложенията на социални медии - трети страни, се възползват максимално от системата с камери, базирана на Galaxy AI. Първокласните функции на камерите в серията Galaxy S вече са интегрирани директно с мобилни приложения, като Instagram, в HDR с цел улесняване на споделянето в социалните медии. Когато трябва да откриеш изображение в галерията или в приложение на социална медия, снимките се показват и в Super HDR за по-реалистична яркост, цвят и контраст чрез анализиране на откроена зона в изображенията.

Galaxy S24 Ultra

Снимка: Samsung

Предлагане в България

Серията Galaxy S24 се предлага в цветове, вдъхновени от земните минерали. Цветовете на Galaxy S24 Ultra включват: Сив титан, Черен титан, Лилав титан и Жълт титан. Цветовете на Galaxy S24+ и Galaxy S24 включват: Черен оникс, Сив мрамор, Лилав кобалт и Жълт кехлибар.

Официалните продажби на серията Galaxy S24 в България започват на 31-и януари на препоръчителни цени, стартиращи от 1799 лв. за Galaxy S24 128GB и достигат то 2999 лв. за Galaxy S24 Ultra 512GB.

Моделът Galaxy S24 Ultra 1TB се предлага на препоръчителна цена от 3499 лв.

При предварителна поръчка в някой от търговските партньори на Samsung - Технополис, Техномаркет, Зора и Samsung Experience Store, потребителите могат да се възползват от следните условия:

​Всички клиенти, направили предварителна поръчка, ще получат устройство с по-голяма памет на цената на по-малката, както и пакет аксесоари, в зависимост от поръчания модел:

  • При предварителна поръчка на Galaxy S24 Ultra и Galaxy S24+, клиентът получава пакет аксесоари на стойност 200 лв, който съдържа Clear Case (Transparent) + 25W Power Adapter + Wireles Charger Pad
  • При предварителна поръчка на Galaxy S24, клиентът получава пакет аксесоари на стойност 100 лв и съдържа Clear Case (Transparent) + 25W Power Adapter.

Повече информация може да научите на официалната страница на Samsung.

Samsung представи новите смартфони Galaxy S24 с дълбока интеграция на AI (видео) 12

Samsung представи новите смартфони Galaxy S24 с дълбока интеграция на AI (видео)

Това са най-новите флагмани на южнокорейската марка

| Редактор : Стоян Гогов 79 14076 Снимка: Samsung

На специално събитие Samsung обяви новите модели Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ и Galaxy S24.

Вижте как изглеждат новите модели на Samsung >> >> >>

Дълбоката интеграция на изкуствен интелект е част от новите устройства. Преди да разберем какво означава това, нека научим повече за характеристиките на смартфоните.

Galaxy S24+ и Galaxy S24

Снимка: Samsung

Galaxy S24 и Galaxy S24+

Тези две устройства споделят някои общи характеристики, като най-голямата разлика е свързана с факта, че Galaxy S24+ е по-голям.

Galaxy S24 е с 6.2-инчов Dynamic AMOLED 2X дисплей с FHD+ резолюция, а Galaxy S24+ е с 6.7-инчов Dynamic AMOLED 2X дисплей с QHD+ резолюция. И при двата модела честотата на опресняване е 1~120Hz. Моделите са водоустойчиви със сертификат IP68. Рамката е метална, а гърбът стъклен.

За първи път Galaxy S24 е с компоненти, изработени от рециклиран кобалт и редки полезни изкопаеми.

И при двата телефона е въведен най-мощният 8-ядрен процесор на Samsung, като S24 е с 8GB RAM и 128GB или 256GB свободно място, а S24+ е с 12GB RAM и 256GB или 512GB свободно място.

Разлика има и в батерията.

При по-малкия модел тя е с капацитет от 4000 mAh, като с бързо 25-ватово зарядно тя може да се зареди до 50% за 30 минути.

При S24+ батерията е с капацитет 4900 mAh, а бързо 45-ватово зарядно я пълни от 0 до 65% за 30 минути.

Galaxy S24+

Снимка: Samsung

И двете устройства идват с еднаква камера.

Отзад са поместени 3 сензора. Основният е с 50МР и оптична стабилизация. Той е допълнен от 10МР телефото сензор, който има 3х оптичен зуум и също е с оптична стабилизация. Третата камера ултраширока с 12МР.

Камерите могат да снимат 8K видео с 24/30fps, 4Kс 30/60fps и 1080p слоумоушън с 960fps. Освен стабилизирани, кадрите са и с HDR+.

Предната камера е с 12МР и също снима 4К видео.

Galaxy S24 Ultra

Снимка: Samsung

Galaxy S24 Ultra

На върха на гамата стои Galaxy S24 Ultra. Моделът е с 6.8-иночов Dynamic AMOLED 2X дисплей с QHD+ резолюция и честота на опресняване от 1~120Hz. Екранът е с HDR10+ и рекордна яркост.

Galaxy S24 Ultra е първият телефон Galaxy с титанова рамка за по-добра издръжливост и по-дълъг живот на устройството. Значително по-тънкият корпус на Galaxy S24 Ultra осигурява по-добро изживяване при движение с по-удобен захват. Гърбът е стъклен и защитен с най-новия Gorilla Glass. Galaxy S24 Ultra е водоустойчив с IP68 сертификат.

Процесорът отново е най-новият и мощен 8-ядрен чип на Samsung, като моделът се предлага с 12GB RAM памет, а свободното пространство може да е 256GB, 512GB  или 1ТВ.

Батерията е с капацитет от 5000 mAh, а бързо 45-ватово зарядно я пълни от 0 до 65% за 30 минути.

Galaxy S24 Ultra

Снимка: Samsung

Основната камера е четворна. Главният сензор е с цели 200MP и има лазерен автофокус. Той е допълнен от перископична телефото камера с 50МР и възможност да снима с 5х оптичен зуум. Има и втора телефото камера с 10МР и 3х оптичен зуум. И трите изброени сензора са с оптична стабилизация. Налична е и 12МР ултраширока камера с възможност за Super Steady video.

Камерите могат да снимат 8K видео с 24/30fps, 4Kс 30/60fps и 1080p слоумоушън с 960fps. Освен стабилизирани, кадрите са и с HDR+.

Селфи камерата е с 12МР и също снима 4К клипове.

Серията Galaxy S24

Снимка: Samsung

Смартфони с изкуствен интелект

Изкуственият интелект е дълбоко интегриран в серията Galaxy S24. AI подобрява всичко от комуникацията с помощта на интелигентни текстови съобщения и превод на разговорите до креативността с ProVisual Engine на Galaxy.

Когато трябва да преодоляваш езикови бариери в общуването, Galaxy S24 има най-лесното решение досега. Говори с колеги или приятели в чужбина. Направи резервация, докато си на почивка в друга държава. Няма невъзможни неща с Live Translate. Приложението на Samsung за двупосочен гласов и писмен превод на телефонни разговори в реално време променя начина ни на комуникация с хора от други страни.

С помощта на Interpreter разговорите на живо могат да бъдат превеждани незабавно в изглед с разделен екран, за да може всеки да чете това, което казва събеседникът му. Функцията работи дори без мобилни данни или Wi-Fi.

С Chat Assist може да избирате перфектния начин на изразяване за мейли и съобщения.

Samsung Keyboard може също така да превежда съобщения, имейли и много други на 13 езика и в реално време.

Android Auto автоматично обобщава входящите съобщения и предлага подходящи отговори и действия, като например изпращане на очакваното време на пристигане.

Функцията Note Assist в Samsung Notes предлага нови възможности за добра организация, като например генерирани с AI обобщения, създаване на шаблони, които улесняват воденето на бележки чрез предварително изготвени формати, както и създаване на заглавни страници, които улесняват намирането на бележките посредством бърз преглед. За гласови записи, дори и при няколко участници в разговора, Transcript Assist използва AI и технология за преобразуване на говор в текст, за да транскрибира, обобщава и дори превежда записите.

Комуникацията не е единственият начин, чрез който Galaxy S24 пренася в бъдещето най-важните ползи от телефона.

Изкуственият интелект позволява дори търсене чрез жестове Circle to Search with Google.

Ако забележите нещо красиво в публикация на приятел в социалните медии или изненадващ забавен факт в YouTube Shorts, може да научите повече - без да се излизате от приложението, в което сте.

И в зависимост от местоположението ви ще може да получавате за някои от резултатите прегледи, създадени с генеративен AI, които предоставят полезна информация и контекст.

Galaxy S24 Ultra

Снимка: Samsung

ProVisual Engine на серията Galaxy S24 е цялостен набор от инструменти на базата на AI, който променя възможностите за заснемане на изображения и увеличава до максимум творческата свобода във всяка една стъпка от процеса - от настройките за заснемане на изображение до споделянето му в социалните медии.

След заснемането на прекрасни изображения иновативните инструменти на Galaxy AI за редактиране предоставят възможност за лесно редактиране като изтриване, промяна на композицията и ремастериране на снимките. За по-лесно и по-ефективно оптимизиране Edit Suggestion използва Galaxy AI, за да предлага перфектните промени за всяка снимка.

А за да осигури още по-голям творчески контрол и свобода на потребителите, Generative Edit може да запълва части от фона на изображението с помощта на генеративен AI. Когато снимката е изкривена, AI ще запълни рамките. Когато се налага предмет да бъде леко преместен в перфектната позиция, AI дава възможност на потребителите да коригират позицията му и създава идеално преливащ се фон, който запълва празното място.

Всеки път, когато Galaxy S24 използва генеративен AI, за да подобри изображението, в него и в метаданните му се появява воден знак. А когато се налага изпълнено с действия видео да бъде забавено, новият режим Instant Slow-mo може да генерира допълнителни кадри, за да забави плавно моментите, които изискват по-подробен преглед.

За да е сигурно, че всяко изображение ще постига необходимия ефект, функцията Super HDR предоставя реални визуализации преди самото натискане на затвора. И докато заснемането на спомените е основна функция на телефона, споделянето им със света е също толкова важно.

Сега вече приложенията на социални медии - трети страни, се възползват максимално от системата с камери, базирана на Galaxy AI. Първокласните функции на камерите в серията Galaxy S вече са интегрирани директно с мобилни приложения, като Instagram, в HDR с цел улесняване на споделянето в социалните медии. Когато трябва да откриеш изображение в галерията или в приложение на социална медия, снимките се показват и в Super HDR за по-реалистична яркост, цвят и контраст чрез анализиране на откроена зона в изображенията.

Galaxy S24 Ultra

Снимка: Samsung

Предлагане в България

Серията Galaxy S24 се предлага в цветове, вдъхновени от земните минерали. Цветовете на Galaxy S24 Ultra включват: Сив титан, Черен титан, Лилав титан и Жълт титан. Цветовете на Galaxy S24+ и Galaxy S24 включват: Черен оникс, Сив мрамор, Лилав кобалт и Жълт кехлибар.

Официалните продажби на серията Galaxy S24 в България започват на 31-и януари на препоръчителни цени, стартиращи от 1799 лв. за Galaxy S24 128GB и достигат то 2999 лв. за Galaxy S24 Ultra 512GB.

Моделът Galaxy S24 Ultra 1TB се предлага на препоръчителна цена от 3499 лв.

При предварителна поръчка в някой от търговските партньори на Samsung - Технополис, Техномаркет, Зора и Samsung Experience Store, потребителите могат да се възползват от следните условия:

​Всички клиенти, направили предварителна поръчка, ще получат устройство с по-голяма памет на цената на по-малката, както и пакет аксесоари, в зависимост от поръчания модел:

  • При предварителна поръчка на Galaxy S24 Ultra и Galaxy S24+, клиентът получава пакет аксесоари на стойност 200 лв, който съдържа Clear Case (Transparent) + 25W Power Adapter + Wireles Charger Pad
  • При предварителна поръчка на Galaxy S24, клиентът получава пакет аксесоари на стойност 100 лв и съдържа Clear Case (Transparent) + 25W Power Adapter.

Повече информация може да научите на официалната страница на Samsung.