Все още няма пълна сигурност за това кога и как ще видим новия iPhone 12. Apple бяха чувствително засегнати от коронавируса в Китай, където са основните им производствени мощности и въпреки че се намериха решения, в момента пък в САЩ, а и в цял свят, ситуацията далеч не е най-подходяща за премиери на нови устройства и работа около тях.

Вече се заговори, че премиерата на новия модел може да бъде отложена с два месеца и да не е през септември, но това все още е само в сферата на вероятностите.

Забавянето обаче не пречи на това постепенно в мрежата да се появява информация за новото устройство, което все някога ще видим. iPhone 12 Pro, както ще се казва най-скъпият модел, най-вероятно отново ще е с основен акцент около камерата. Тя ще прилича на тази от предишната версия, но всичките ѝ сензори ще бъдат подобрени.

Според последните изтекли новини около апарата, той ще има отново Ultra-Wide обектив в горния десен ъгъл. Той ще поддържа и Night mode, както и специалната система за стабилизация Sensor-Shift.

Най-голямата новост в камерата обаче ще е LiDAR скенер, подобен на този в iPad Pro (2020). Със сензора, който измерва разстоянието до даден обект ще се подобри не само снимането, но и възможността за използване на различни приложения с добавена реалност.