Qualcomm представи флагманския процесор Snapdragon 8+ Gen 1, който е подобрена версия на Snapdragon 8 Gen 1 и е предназначен за най-мощните устройства. По-късно стана ясно, че един от смартфоните, базирани на този процесор, ще бъде ASUS ROG Phone 6, чиито изображения на живо се появиха в интернет наскоро.

Изглежда, че официалното представяне на геймърския смартфон ROG Phone 6 не е далеч, тъй като в интернет се появи прототип на устройството. Снимките са открити от потребител в една от китайските социални мрежи.

Публикуваните кадри показват само задната страна на смартфона. Очевидната разлика спрямо миналогодишния ROG Phone 5 е наличието на по-масивен шестоъгълен модул, в който се намира основната камера на устройството. Модулът на камерата също така носи надпис "конфиденциален хардуер", което показва, че пред нас е прототип на смартфон.

За съжаление, публикуваните изображения не са придружени от подробности относно спецификациите на ROG Phone 6. Все още не е известно кога новият геймърски смартфон на ASUS ще бъде представен на широката публика.