А1 обяви старта на продажбите на най-високия клас устройства от Xiaomi за тази година - серията Mi 10T. В нея са включени Xiaomi Mi 10T Pro, Xiaomi Mi 10T и Xiaomi Mi 10T Lite, като и трите модела се предлагат в комплект със стилна и практична фитнес гривна Xiaomi Mi Band 5. Устройствата са налични както онлайн на А1.bg, така и в магазинната мрежа на телекома в страната.

Стартът на продажбите на новите флагмани на китайския производител идва дни след като стана ясно, че те вече са на трето място по продажби на нови устройства в световен мащаб, продавайки 47,1 милиона устройства или цели 45% повече спрямо миналогодишните си резултати. Формулата за успех на Xiaomi се корени в доброто съотношение цена/качество, а моделите от Mi 10Т серията не правят изключение.

И трите смартфона са с един и същ размер - 6,67 инча, а дисплеите им са създадени по технологията IPS LCD. И макар на външен вид моделите да са трудно различими, при техническите характеристики има разлики. Най-икономичното от трите устройства е моделът Xiaomi Mi 10T Lite. Той идва с процесор Snapdragon 750G, батерия с капацитет от 4820 mAh, както и прецизна четворна камера с 64-мегапикселов основен обектив.

Цените за Xiaomi Mi 10T Lite започват от 299.99 лева в брой при покупка в комбинация с тарифен план А1 ОNE Unlimited 5XL, или от 13.99 лева на месец, в случай че бъде закупен на изплащане със същия тарифен план.

Като технически характеристики Lite-моделът предлага малко по-малко от класическия Xiaomi Mi 10T. Той има по-висока честота на опресняване на екрана - 144 спрямо 120 херца, което е важно за любителите на видеоигрите. Смартфонът работи и с по-нов модел процесор - осемядрения Snapdragon 865, а капацитетът на батерията достига до наистина внушителните 5000 mAh. С други думи, при нормална употреба, този смартфон може да издържа 2 дни с едно зареждане.

Xiaomi Mi 10T може да бъде закупен от А1 на цени, започващи от 499.99 лева в брой или 22.99 лева на месец, в комбинация с тарифен план А1 ONE Unlimited 5XL.

Последният, но не и по важност, представител на серията е флагманът Xiaomi Mi 10T Pro. Той се отличава от другите два модела със своята изключително точна камера. С обективи от 108 + 13 + 5 мегапиксела, камерата нарежда модела сред най-добрите смартфони за любителите на фотографията в портфолиото на А1. В допълнение към това трябва да се спомене и възможността за заснемане на видео в 8К качество. Нещо, което доскоро беше немислимо за смартфон.

С Xiaomi Mi 10T Pro всеки може да се почувства като професионален фотограф срещу 599.99 лева в брой или 27.99 лева на месец, отново при подписване на двугодишен абонамент за тарифен план A1 ONE Unlimited 5XL.

 

* материалът е предоставен от А1