Скорошно проучване на KPMG показва, че 87 % от работодателите смятат да приемат "хибридните" условия на работа за постоянно. Масовото и бързо възприемане на дигиталните технологии в множество сфери доведе до коренна промяна на това къде хората работят, учат или се забавляват. Тъй като новата реалност продължава да се оформя, животът на хората се изменя драстично и това води до нуждата от още по-интелигентни технологии, тъй като те играят ключова роля в създаването на продуктивност и възможности за всички.

Стандартното бизнес пространство се променя, а с него и техниката

Докато 83 % от вземащите решения в областта на ИТ очакват работата след COVID да бъде поне 50 % от дома, мнозинството (60 %) от служителите предпочитат да работят от вкъщи. А 70 % казват, че тази нова гъвкавост повишава удовлетвореността им от работата. Мнозина oт работещите няма да искат да се върнат към предишното стандартно работно пространство. А това налага и промени в техниката и тенденциите на работа. На все повече фирми им се налага да преоборудват офисите си с по-компактни машини, които разполагат и с по-голяма производителност. Един от най-търсените модели в това отношение при Lenovo е ThinkPad E15 Gen 2. Той използва надеждността на 11-то поколение Intel Core процесор, заедно с DDR4 памет и допълнителна дискретна графика NVIDIA. ThinkPad E15 осигурява отлична скорост и уверено се справя с всички задачи.

Снимка: Lenovo

Хибридният начин на работа изисква инвестиции с цел продуктивност

Независимо дали става въпрос за пълноценни работни станции, лаптопи в движение, монитори, аксесоари или софтуерни и сервизни решения, фирмите и крайните потребители ще трябва да инвестират стратегически в по-иновативна и високопроизводителна техника. Причината за това е, че устройствата все повече се превръщат в съединителната тъкан на работната екосистема и добрата производителност не е възможна без тях в много сфери. За щастие наблюдаваме и бързо развитие на нови технологии, които ще направят хибридното работно пространство много по-различно от това на нашите традиционни офиси. Отличен пример за това са новите мобилни работни станции на Lenovo - ThinkBook Plus Gen 3 и ThinkBook 13x Gen 2, които бяха представени едва миналия месец на събитието CES 2022. Новият ThinkBook Plus е първият в индустрията 17,3-инчов лаптоп с вграден вторичен 8-инчов пълноцветен LCD дисплей и разполага с клавиатура с подсветка и стъклен пад. А актуализираният ThinkBook 13x е изключително тънък (12,9 мм) и лек (1,21 кг) първокласен алуминиев лаптоп, изграден на платформата Intel Evo и включващ ThinkBook Wireless Multi-Device Charging Mat, която осигурява безжично зареждане на лаптопа чрез Power by Contact. Те предоставят отлична гъвкавост и адаптивност в новата технологична среда и ще са сред най-иновативните продукти през тази година.

Преосмисляне на концепцията за работно пространство

Повечето служители и работодатели биха се съгласили, че изцяло отдалечената работа не е възможна във всяка сфера. Почти всеки бизнес сега търси начин да предостави на себе си и на служителите си най-доброто от двата свята - колегиалното взаимодействие в офиса, смесено с гъвкавостта, спестяването на разходи и ефективността на отдалечената работа. Физическото работно пространство ще продължи да играе решаваща роля в сътрудничеството, синхронната работа и корпоративната култура. Но безспорен е фактът, че трябва да се създаде по-модернизирано и гъвкаво работно пространство, което да прикани служителите да искат да се върнат в офисната среда. Те трябва да чувстват, че могат да направят нещо повече там, отколкото у дома, за да имат стимул да присъстват повече физически. Но докато компаниите измислят как да се случи това и въз основа на наложената тенденция за хоум офис или хибридна работа, те също така се стремят и да предоставят на служителите си висококачествени подвижни работни станции като ThinkBook 14 Gen 2, с който потребителите се радват на отлична работа от разстояние. Мощният лаптоп предлага множество интелигентни функции, които оптимизират конферентната връзка за безпроблемна работа от разстояние. А екранът разполага с висока резолюция и предпазва очите от увреждане с технология за ниска синя светлина. С ThinkBook 14 Gen 2 потребителите са по-продуктивни от всякога и се радват на удобство и комфорт при вършенето на ежедневните задачи.

Снимка: Lenovo

Това са основните концепции за бъдещето на бизнес средата, които изследват в Lenovo. Наред с тях се осмислят и по-интелигентните технологии и как те могат да подкрепят хората през тази интелигентна трансформация. Това е само върхът на "хибридния" айсберг, защото новите възможности за 5G, облачни изчисления и AI заемат също толкова централно място. Но и там от Lenovo са подготвени. Едва преди броени в България излезе първият 5G лаптоп на Lenovo - IdeaPad 5G, който разполага с до 20 часа живот на батерията при непрекъснато възпроизвеждане на видео и забавления, както и със светкавичните скорости на 5G мрежата. Всички тези новости са специално подготвени за по-безпроблемен преход между работата и личния живот и осигуряват производителност и максимално улеснение за потребителя.

Снимка: Lenovo

Подобно на дигиталната трансформация, хибридният живот е тук, за да остане. А тези от нас, които го възприемат навреме, ще се радват на предимство в укрепването на бизнеса си за години напред.


Материалът е предоставен от Lenovo.