И въпреки, че между тях има страхотни модели, все пак има вероятност човека, на който ще правите подарък вече да има свое любимо устройство, купено наскоро и наистина да няма нужда от подобен технологичен подарък.

При всички положения обаче нещата, свързани със смартфона са много подходящ подарък по същата причина, заради която и той е универсалното решение. Повечето хора ползват непрестанно своите устройства, а с това и аксесоарите за тях са много атрактивни. На пазара има много различни джаджи, които са в комбинация с мобилен телефон, но едно от най-ценните и популярни от тях са безжичните слушалки.

Днес спираме вниманието си на няколко модела на различна цена, които биха се харесали на широк кръг потребители. Те са удобни, иновативни и с тях човек може да използва апарата си без да го вади от джоба си, както и, разбира се, основното - да слуша музика и да провежда разговори със свободни ръце.

HUAWEI FreeBuds 3

снимки: Telenor

Тези слушалки от китайския производител се отличават не само с дълга продължителност на работа, но и с много атрактивен дизайн, който се предлага и в червено. Ергономичеността на двете слушалки позволява по-комфортно и стабилно носене, но и добро прилягане към ушната мида, така че звукът, който достига до човека, който ги ползва, да е дълбок и точно фокусиран.

Моделът, който работи с фирмения процесор на компанията Kirin A1, има много възможности като интелигентно шумопотискане, благодарение на системата за активен контрол на шума ANC Combined. Процесорът намалява ефективно шума от околната среда, улавя и редуцира фоновия шум. Това е много приятно, когато сте в някакво превозно средство, сред много хора или дори в ресторант, ако искате да проведе спокойно разговор.

Премахването на фоновия шум засяга и микрофона, който предава на отсрещната страна ясно гласа ви, изчиствайки всичко излишно, уловено от микрофона. Основното предимство на слушалките обаче е при слушането на музика. Те имат 14 мм динамичен драйвер, каращ всяка нота да звучи достоверно и с нужния бас, така все едно че ползвате много по-големи слушалки.

Същевременно управлението на слушалките се извършва много лесно с двойно докосване, с което можете да управлявате различни функции от смартфона си. Слушалките имат 30 мАч батерия, а калъфа, в който идва и ги зарежда има още 410 мАч. Това позволява денонощие слушане на музика с едно зареждане. Теглото на слушалките е 4.5 гр. (на слушалка) и 48 гр. ( на зареждащия кейс)

Цената на модела в Теленор без договор е 209.99 лв.

 

APPLE AirPods 2nd Generation

снимки: Telenor

Следващото предложение е специално за привържениците и хората, които използват iPhone. Второто поколение AirPods в момента е на много примамлива цена. Когато и да извадите слушалките, те веднага се свързват автоматично с вашия апарат, а след като ги поставите - активират музикалния плейър. Външният вид на второто поколение AirPods е почти идентичен с този на първото. Те обаче функционират с изцяло новия H1 чип, което води до по-висока стабилност на работа и два пъти по-бързо изграждане на връзка с устройство.

Слушалките на Apple дават по-дълго време за разговори от предишното поколение на модела. Благодарение на новия чип, използван в тях, латентността при предаване на звук е още по-ниска, а предаването на гласа е по-чисто. Теглото на слушалките е 4 гр. (на слушалка) и 40 гр. ( на зареждащия кейс)

Цената на модела в Теленор без договор е 329.99

 

SAMSUNG Galaxy Buds Live

снимки: Telenor

Едни от най-интересните слушалки, представени тази година, дойдоха заедно с новата Note серия на Samsung. За разлика от останалите модели, дизайнът на слушалките на южнокорейската компания предлага повторение на ушната мида. Те са направени така, че да лежат в самото ухо.

Резултатът е доста интересна форма и по-различно чувство от това при останалите модели. Характерен е и цветът, в който се предлага Galaxy Buds Live. Със своята емблематична форма и ергономичния дизайн, слушалките пасват перфектно и потапят потребителя в естествената му среда. Същевременно високоговорителите им са оптимизирани за по-добро изживяване.

Подходът към тях е настина различен. Те имат лъскаво покритие и дори се предлагат в кутия като за бижу. Това са първите Galaxy Buds с активно изолиране на околния шум (ANC). Те намаляват фоновия шум, без да пропускат важните неща, като гласове и съобщения, така че да се чува само необходимото — само с едно продължително задържане на бутона. Тегло на слушалката е 5.6 гр. , а тегло на кутийката: 42.2 гр. Слушалките са съвместими с устройства с Android 5.0 или по-нов, с над 1.5 GB RAM. iPhone 7 или по-нов, с iOS 10 или по-нова. Някои от характеристиките им не са активни за не-Samsung устройства.

Цената на модела в Теленор без договор е 339.99

 

APPLE AirPods Pro Wireless Charging Case

снимки: Telenor

Това предложение е за по-новите безжични слушалки на Apple. Те са съвместими с модели, които работят с последната версия на iOS. AirPods Pro са единствените in-ear слушалки с Active Noise Cancellation, които непрекъснато се адаптират към геометрията на ухото и накрайниците. Така те блокират шума, за да се фокусирате върху онова, което слушате.

Насочен навън микрофон разпознава външните звуци. AirPods Pro ги парират с равен anti-noise, като анулират външния звук, преди да го чуете. Насочен навътре микрофон слуша вътре в ухото за нежелани звуци, които също се елиминират с anti-noise. Шумопотискането се регулира непрекъснато до 200 пъти в секунда - за наистина завладяващ звук за музика, подкасти и разговори.

Качеството на звука е много добро, благодарение на Adaptive EQ, който автоматично настройва музиката според формата на ухото - за богат и консистентен звук. iPods Pro са създадени около System in Package дизайна и включват H1 чип. Проектираният от Apple H1 чип ползва 10 аудио ядра, като създава невероятно ниска латентност при аудио процесинга, което позволява шумопотискане в реално време.

Те се управляват със сензор за натиск, чрез който се контролира както музикалния плейър, така и разговорите, без да изваждате апарата от джоба си. Теглото на AirPods е 5.4 гр за всяка слушалка, а кутията зарядно тежи 45.6 гр.

Цената на модела в Теленор без договор е 499.99

 

* материалът е предоставен от Теленор