NEXT BASKET, български стартъп, който променя eCommerce индустрията, съобщи за ново финансиране от Иновейшън Кепитъл, което идва след като компанията се сдоби с признанието "Start-up на годината" в конкурса "Компания на годината 2023".

Коментирайки финансирането, Главният изпълнителен директор на NEXT BASKET, маг. инж. Евгени Йорданов, изрази благодарност: "Изключително горди сме от кредита на доверие, който Иновейшън Кепитъл ни гласува. Финансирането, което получихме, е показателно за доверието в нашето амбициозно начинание и идва, както в резултат от усилията на нашия основател и визионер г-н Борислав Малинов, така и благодарение на работата на целия ни екип. Винаги съм казвал, че екипът стои зад всичко - ние сме си поставили за цел да революционизираме начина, по който функционира електронната търговия и не обещаваме неща, които не можем да изпълним".

От своето създаване през 2022 година, NEXT BASKET показва непрекъснат растеж с амбициозна визия и стратегия, които целят да преобразят начина, по който онлайн търговците работят не само в България, но и по целия свят. Съществена част от това е предоставянето на 360-градусова инфраструктура и допълнителни услуги за е-търговия, които помагат на търговците да се съсредоточат върху създаването и продажбата на продуктите си.

Иновейшън Кепитъл, от своя страна, коментира: "Впечатляващото в NEXT BASKET е размахът, с който управлението й работи и бързите темпове, с които преминават през началните препятствия. Платформата участва активно в следващата вълна от компании, които правят достъпа до електронна търговия за обикновения търговец по-лесен и евтин".

В очакване на предстоящия старт на платформата си в България, NEXT BASKET активно търси външно финансиране и разработва цялостна инвестиционна стратегия, като се стреми към международна експанзия и продължава да привлича нови инвеститори в подкрепа на своите амбициозни планове за развитие.

За NEXT BASKET

NEXT BASKET е иновативен 360-градусов бизнес модел за управление на електронни магазини. Неговата екосистема включва 5 в 1 решения в помощ на e-търговците, като софтуерна платформа от ново поколение, интегрирана ERP система, фулфилмънт складов софтуер, собствени складови пространства и 125 платени и безплатни услуги за дигитален маркетинг и онлайн бизнес. Българският стартъп е основан през 2022 г. и към момента има над 70 служители. Официалният старт на продажбите се очаква през месец юли тази година.

За ИНОВЕЙШЪН КЕПИТЪЛ

"Иновейшън Кепитъл" АД е фонд мениджър, управляващ фонд за рисков капитал в размер на 21,1 милиона евро за дялово и квази-дялово финансиране. Избран е от Фонд на фондовете ("ФМФИБ" ЕАД) да управлява ресурс от 19.3 млн. евро по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност", съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и допълнителен капитал от независими частни инвеститори в размер на 1.8 млн. евро.

За ФОНД НА ФОНДОВЕТЕ

Основната дейност на Фонд на фондовете е структурирането и управлението на финансови инструменти, съфинансирани от европейските структурни и инвестиционни фондове, през програмния период 2014-2020. Дружеството управлява публичен ресурс в размер над 660 милиона евро и предлага на българския пазар широк диапазон от продукти за финансовия сектор, включително гаранции, фондове за дялово инвестиране и редица други.


Материалът е предоставен от NEXT BASKET.