Ако работата ви е свързана с използване на компютър и документи, със сигурност ви се е налагало да разпечатате някоя справка, отчет или договор или пък да сканирате фактура или протокол, които да споделите с колеги. Досегашният модел на използване на големи машини за печат и копиране на документи в офисите бързо отстъпи място на доста по-гъвкаво използване на по-малки устройства директно на работните места или в домашните офиси. Така от една страна се избягват точките на контакт между различни хора, а от друга се повишава производителността, защото се пести много време от изчакване при натовареност или нужда от профилактика на голямата машина.

Когато говорим за домашен офис, мултифункционалното устройство е истинска необходимост, а предвид броя предлагани модели, е силно препоръчително да проучите кои са най-изгодните и надеждни предложения. Точно към този пазар се прицелват моделите на японската компания Brother от серията Benefit. Освен с много надеждна механика и най-модерни функции, те се отличават с изключително ниска цена на консумативите, което ги прави подходящи и за по-големи обеми от черно-бял или цветен печат.

За почитателите на лазерното качество

Лазерните устройства имат неоспорими предимства, сред които са по-компактните размери, високата скорост и чудесното качество при печат на документи. Седемте модела от серията Tonerbenfit могат да отпечатат до 1500 или 2000 страници с една тонер касета, която струва само 44 лв. с ДДС. Така потребителите могат да ползват само оригинални консумативи и да запазят както перфектното качество, така и надеждността и гаранцията на своите устройства, без да рискуват разочарованието от лоши разпечатки и непредвидените разходите за ремонт, свързани със зареждането на тонер касети.

Освен компактните лазерни принтери, в гамата Tonerbenefit присъстват и по-големи мултифункционални модели с автоматично листоподаващо устройства за скенера и факс функционалност. Това са моделите MFC-B7715DW и MFC-B7710DN, които предлагат автоматичен двустранен печат и могат да бъдат свързани към кабелна или безжична мрежа. Ако не ви трябва факс, листоподаващо и LAN порт, то можете да вземете на практика същото устройство - в случая DCP-B7500D на още по-добра цена и да се насладите на скорост на печат до 34 страници в минута.

Когато цветовете са решаващи

Вече от няколко години Brother предлага на българския пазар и супер успешната линия от мастилено-струйни модели Inkbenefit Plus. Това са елегантни мултифункционални устройства, проектирани в Япония, които се характеризират с отличен цветен печат с изключително ниска себестойност. С наличните в комплекта мастила могат да се отпечатат общо до 15000 страници.

При тази серия на практика липсва смяна на консуматива - мастилата просто се допълват по лесен начин, който не предполага цапане. Това позволява тяхната цена да е много ниска - от порядъка на 17 лв. за черната бутилка и 13 лв. за всяка от трите цветни.

Моделите от серията Inkbenefit Plus предлагат всички технологични иновации като автоматичен двустранен печат, автоматично листоподаващо устройство, лесно управление с цветен тъч дисплей (при MFC-T920DW), безжична връзка с възможност за печат и сканиране от мобилно устройство, и висока скорост.

Ако все още някой е притеснен за надеждността на този тип печатащи устройства, това отдавна не е тема при Brother. Мастилено-струйните модели разполагат с много надеждна механика, издържаща и бизнес употреба, както и със специални мастила, които предотвратяват засъхването на дюзите и гарантират години качествен печат дори на снимки върху фотохартия. Специалните мастила Innobella могат да издържат до 100 години, така че документите и снимките винаги остават ярки и четливи.

За любителите на големия мащаб

Понякога масовият А4 формат просто не е достатъчен. Някои идеи и проекти изискват повече площ и тук на помощ идват А3 моделите Brother InkBenefit Professional. Те използват доказаната механика и предлагат изгоден печат дори в двойно по-голям формат. Консумативите на моделите MFC-J2330DW, MFC-J3530DW и MFC-J3930DW са достатъчни за до 3000 черно-бели страници и до 1500 цветни (А4). Консумативите за замяна са на много достъпни цени от около 17 лв. за всеки от цветовете.

Стандарт и при трите модела е автоматичното листоподаващо устройство, автоматичния двустранен печат, безжичната мрежа с възможности за работа с облачни услуги и управлението с цветен тъч дисплей. Двата по-големи модела от серията InkBenefit Professional предлагат и А3 сканиране и копиране - рядко срещана, но много полезна екстра.

Независимо кой тип или модел от сериите Benefit на Brother предпочитате, с него ще получите най-дългата гаранция на пазара - 3 години (след електронна регистрация). С тях вече не е нужно да ограничавате плановете и въображението си заради скъп печат или липса на удобни функции. Вижте повече за продуктите на Brother са официалния сайт brother.bg.


Материалът е предоставен от Brother.