Комплектът с инструменти, с които разполага един майстор, има определящо значение за качеството на извършваната от него работа. В търговската мрежа днес се предлагат разнообразие от електрически работни инструменти, които значително улесняват работата на съвременния човек.

Изборът на най-подходящия инструмент сред разнообразието от електрически винтоверти например може да се окаже трудна задача. Същевременно всеки майстор, който цени своя труд и държи на качеството на работата си, знае, че електрическият винтоверт има съществена роля в работата му и е задължителен елемент от комплекта му с инструменти.

Електрически винтоверти - същност и предназначение

По своята същност електрическите винтоверти не са сложно проектирани инструменти. Това са моторизирани отвертки с електрически източник на захранване, като различните модели се характеризират с разнообразни допълнителни характеристики. Основното предназначение на електрическия винтоверт е да се завиват и развиват винтове с различни размери в бетонни, дървени или метални конструкции.

Електрическите винтоверти станаха изключително популярни през последните няколко години. Широко използвани са както в промишлеността - сред работниците по поточните линии, така и в бита, в дейността на всеки професионален и хоби майстор.

Предимства на електрическите винтоверти

Електрическите винтоверти се радват на широко потребителско търсене именно поради своите ключови предимства. Сред тях бихме могли да откроим:

  • висока прецизност по време на работа;
  • висока степен на производителност;
  • високо ниво на безопасност при правилна експлоатация на уреда;
  • икономичност, тъй като работата с тях значително намалява общите работни разходи.

Липсата на необходимост от прилагане на натиск върху електрическия винтоверт при затягане и/или разтягане улеснява работния процес. От друга страна, намалява риска от евентуално подхлъзване и нараняване. Моделите електрически винтоверти са мултифункционални и гъвкави, като ви позволяват да достигнете до места, които са труднодостъпни.

Електрическите винтоверти се отличават с широк набор от функции

Различните модели електрически винтоверти се предлагат с разнообразни функции - от снабденост с модерни LED светлини, благодарение на които можете да завивате или развивате винтове под ъгли, които са с твърде ниска осветеност, до опции за регулиране на въртящия момент. Инструментите се предлагат и в разнообразие от възможности за захранване, скорост на въртене и други. По този начин можете да изберете перфектния за вашата работа инструмент.

Електрически винтоверти - видове

Две са големите групи електрически винтоверти - кабелни и безжични. Въпреки че разликата между тях изглежда очевидна, би било полезно да научите малко повече за тяхната специфика и възможности, които предлагат.

Кабелните електрически винтоверти се включват директно в електрическото захранване, което им позволява продължителна употреба без прекъсване. Те са чудесен вариант за завинтване на множество винтове, които са разположени на леснодостъпни места. Недостатък е ограничението, което поражда непрекъснатата свързаност посредством кабела.

Безжичните електрически винтоверти се захранват от акумулаторни батерии. Това означава, че за да работят, те се нуждаят от зареждане. В зависимост от капацитета на батерията, часовете на работа варират. По-високият клас електрически винтоверти са оборудвани с батерии с голям капацитет, които позволяват непрекъснатост на работата часове наред. Огромно преимущество на акумулаторните винтоверти е тяхната гъвкавост. Практически, бихте могли да завивате и развивате винтове навсякъде, без да имате нужда от достъп до електрическо захранване.

Защо електрическият винтоверт е задължителен елемент от комплекта с инструменти?

Независимо на кой тип електрически винтоверт ще се спрете, тези модерно проектирани инструменти ви осигуряват оптимално съотношение между работна ефективност, цена и качество.

Акумулаторните електрически винтоверти са все по-предпочитана алтернатива в последните години именно поради високата си степен на гъвкавост. Безжичната опция ви позволява да достигнете до труднодостъпни места, за да получите отлични резултати, независимо от типа на изпълнявания проект.

Електрическите винтоверти влизат в употреба при монтаж на мебели, в които се налага да осъществите достъп до труднодостъпни позиции. Акумулаторните електрически винтоверти са идеалният работен инструмент за поставяне на гипсокартон, различни ремонтни дейности в моторни превозни средства и много други.