Лаптопът е един от най-необходимите и стойностни предмети за всеки съвременен човек. А като се имат предвид и днешните възможности за дигитални забавления, той се нарежда и сред най-желаните джаджи. Независимо дали ще работите, учите или играете игри, е важно да направите информиран избор в океана от предложения, където ниската цена обикновено е гаранция за разочарование. Това в никакъв случай не значи, че трябва да платите много пари. Достатъчно е просто да избирате внимателно и да оцените всички параметри на предлаганите модели. Нека ви помогнем с няколко съвета.

Мощ за сериозни задачи

Дори за първи път да купувате лаптоп вече би трябвало да имате достатъчно добра представа какво търсите. Когато компютърът ще се използва за работни задачи, обучение и всевъзможните неща, които можете да правите в Интернет, е важно той да разполага с бърз процесор и достатъчно памет. Не по-малко важно е да има и бърз диск, който често се явяваше най-бавния компонент при по-старите модели и определяше бързодействието на целия компютър.

Точно такъв модел е MSI Modern 14, който предлага 10-то или 11-то поколение процесори Intel с висока честота, минимум 8 GB DDR4 памет, която лесно може да бъде разширена до цели 64 GB и възможно най-бързия тип дисков интерфейс, който е наличен - PCIe NVMe. Така трансферът на данни между тези три компонента достига скорости от порядъка на гигабайти в секунда и обработката на информацията, дори при натоварващи приложения, е светкавична. Казано с други думи, ще можете да отворите много табове в браузъра, да създадете красива презентация с десетки слайдове и дори да редактирате собствено видео.

MSI Modern 14 е доста модерен и по отношение на останалите си характеристики: той разполага с Wi-Fi 6 безжичен мрежов адаптер за максимална скорост и стабилност на връзката, както и пълен набор от портове - два USB тип A, един USB-C, HDMI, 3,5 мм жак за слушалки с микрофон и дори пълноразмерен HDMI за лесна връзка с външен дисплей или проектор.

Супер мобилност

Ако вече си представяте солиден и тежък лаптоп, сте прави само за първото. MSI Modern 14 отговаря на военния стандарт за издръжливост MIL-STD-810G, при който лаптопите минават доста сериозни изпитания - екстремни температури, вибрации и дори изпускане, за да докажат своята здравина. Това за щастие не се е отразило на теглото на модела, който тежи едва 1,29 кг и има максимална дебелина на профила 18,1 мм.

След като стана ясно, че ще искате да го носите навсякъде със себе си, то е хубаво да знаете, че MSI Modern 14 е снабден с издръжлива батерия, която може да осигури до 10 часа работа.

Лаптопът определено е оптимизиран за работа извън дома и офиса и разполага с удобна клавиатура с подсветка и ход на клавишите от 1,5 мм за добра обратна връзка и точно въвеждане, както и с голям гладък тъчпад.

IPS панелът с на дисплея с диагонал 14", Full HD резолюция и тънки рамки също радва окото с чудесни цветове и широки ъгли на видимост. Вас пък ще ви радва уникалният стил на лаптопа, който се предлага в няколко забележителни цвята, сред които бледо син и бежов мус. Цените започват от 1099 лв. с ДДС.

Максимум удоволствие с най-новите игри

И децата вече знаят, че за игри им трябва сериозна машина. Геймърските лаптопи доскоро бяха синоним на масивни и тежки чудовища, които са преносими само в най-базовия смисъл на това понятия.

За щастие времената вече са други и в много компактен лаптоп може да бъде събрана достатъчна мощ и адекватно охлаждане, което да се справи с голямото количество отделяна топлина. Пример за такъв модел е достъпния MSI Katana GF66, който излезе съвсем наскоро и вече е истински хит.

Елегантният корпус може да ви заблуди, че вътре се крие обикновена машина, но специалните форми около пантите на дисплея и клавиатурата с уникална червена подсветка, която се разкрива при отварянето му, веднага ще потвърдят геймърската му принадлежност.

Този 15,6-инчов модел разполага с Full HD IPS дисплей с честота на опресняване 144 Hz за бързи графики без замазване. Многото кадри в секунда гарантират не само зрително удоволствие, но и възможност за бързо реагиране на случващото се в играта и по-голяма вероятност за победа.

Разбира се, MSI Katana GF66 разполага и с необходимия хардуер, за да осигури тези кадри в лицето на осемядрен процесор Intel i7 от 11-то поколение и максимална честота 4,6 GHz, както и видеокарта NVIDIA GeForce 3050 (Ti), която е по-бърза с около 20% от поколението GeForce 1650 Ti. Освен по-високата производителност, тази видеокарта предлага и ново ниво на качество на графиките в игрите, благодарение на поддръжката на ray-tracing. В комбинация с DDR4 памет с обем 16 или повече гигабайта и супербърз NVMe SSD с капацитет 1 или 2 TB тази машина е готова за всичко.

Когато играта се разгорещи, трябва да разполагате с най-плавната графика и за това се грижи специалното охлаждане на MSI Cooler Boost 5 с два вентилатора и шест топлинни тръби.

Макар, че е лек и компактен MSI Katana GF66 предлага цялото разнообразие от портове и технологии, от които може да имате нужда - където и да се намирате. Той е снабден с три USB-A порта, един USB-C, един HDMI и дори LAN порт за кабелна връзка с мрежа, макар че разполага и с Wi-Fi 6 безжична връзка. Благодарение на бързите мрежови връзки можете дори да стриймвате по време на игра.

Производителността на лаптопа може да се настройва прецизно с фирмения софтуер MSI Center, за да се намери точни баланс между бързина, топлина и шум във всеки един момент.

И двата представени модела са напълно съвместими с Windows 11 и могат да бъдат намерени при партньорите на MSI.

Не пропускайте да видите промо цените на лаптопите MSI, които се предлагат с отстъпка чак до коледните празници. Проверявайте сайта редовно за нови модели и предложения.


Материалът е предоставен от MSI.