Със старта на петото поколение мобилна мрежа у нас, българските потребители вече могат да се насладят на всички предимства и възможности, които 5G технологията предлага - по-бързи скорости, по-малко времезакъснение и по-голям мрежов капацитет. Но защо тези характеристики се вписват толкова добре в съвременния начин на живот?

Развитието на технологиите дава благоприятно поле за изява на най-новото поколение мобилна мрежа, каквато е 5G. Това означава, че последните и най-усъвършенствани смарт устройства, които са навсякъде около нас като телефони, таблети, лаптопи и други, показват най-доброто на което са способни, стига, разбира се, да разполагат с възможностите на 5G. Огромни по размер файлове се трансферират за секунди, стриймингът между устройства протича бързо и качествено, а включването на много абонати на едно място, не се оказва проблем - и всичко това може да ни е от полза не само когато използваме любимите ни смарт устройства за забавление, но и тогава когато те правят живота ни по-добър.

снимка: Telenor

Навлизането на 5G в редица сектори като земеделие, медицина, индустриално производство, транспорт и други, предоставя възможност за по-сигурен и надежден начин на живот. Автономните автомобили могат да "говорят", за да избегнат пътни инциденти помежду си, като изпращат важна информация в рамките на милисекунди - същото могат да правят и автоматизираните роботи в производствените цехове, където комуникацията между тях ще сигнализира за свършения до момента процес, както и своевременното известяване при настъпили аварии. Благодарение на бързата и сигурна връзка без закъснение на 5G, медицината пък може да изживее своя ренесанс, като се извършват дистанционни прегледи и консултации, чрез висококачествени и детайлни видеоразговори.

И въпреки, че е въпрос на време всички тези тенденции да бъдат все по масово срещани, това не означава, че ние от сега не можем да се насладим на възможностите, които 5G предлага. С абонаментните планове "Тотал Макс" на Теленор, получаваме достъп до най-новото поколение мобилна мрежа, като използваме неограничени минути и интернет на територията на страната. Това означава, че ако устройството ни поддържа 5G, големите и обемисти файлове, за които преди чакахме с часове да се свалят или качат - сега можем да ги управляваме за секунди. Видео клиповете с 4K и 8K резолюция вече няма да ни отегчават със своето зареждане, защото вече могат да бъдат достъпни за гледане веднага щом ги пожелаем. "Тотал Макс" предлага достъп до 5G мрежата без допълнително заплащане, като повече за абонаментния план можете да откриете тук. Теленор се е погрижил и за устройствата с широко портфолио във всеки ценови клас, за да може всеки от нас да се наслади на предимствата, които 5G предлага.

Освен със своя абонаментен план "Тотал Макс", Теленор предлага и 5G достъпност чрез услугата "Интернет за дома". С нея всички ползватели на интернет могат да ъпгрейднат своето онлайн изживяване до последното поколение мобилна мрежа. Единственото, което трябва да направите е да проверите за покритие там където искате да се наслаждавате на 5G, да изберете абонаментен план и да го активирате в магазин на Теленор.

Повече за услугата "Интернет за дома", както и нейното покритие, можете да откриете тук.

 

* съдържание на Теленор