SonicWall представи седмото поколение на своите решения за киберсигурност, които представляват най-голямата еволюция в 30-годишната история на компанията. Актуалната гама обединява облачни, виртуални и хардуерни предложения, които използват обширното ноу-хау на SoniWall, за да елиминират всички видове заплахи за информационната сигурност, включително ransomware и все още неидентифицирани атаки.

Трите нови модела firewall с висока производителност — NSa 5700, NSsp 10700 и NSsp 11700 са предназначени да защитават дори най-големите предприятия и организации със сложна ИТ инфраструктура, включително правителствени агенции и доставчици на управлявани услуги.

Портфолиото на SonicWall активно се развива, за да посрещне нуждите на клиенти от различен тип и мащаб в локални, хибридни, облачни и мулти-облачни среди. Последните продукти на компанията обединяват всички тези продукти в унифицирана платформа, която защитава клиентите по по-опростен, гъвкав и ценовоефективен начин.

Поредната еволюция в решенията за киберзащита на SonicWall - Capture Labs - идва във време, в което е отчетено 148%-но нарастване на глобалните ransomware атаки през третото тримесечие на 2021 г. Фирмата е засякла общо 495 милиона такива атаки от началото на годината, което веднага изпраща настоящата година в челото на списъка по най-много опасности, насочени към данните на предприятията.

17 модела защитни стени за всякакви приложения

Гамата от решения на SonicWall включва 17 виртуални, физически и облачно управлявани защитни стени от платформата Generation 7. Има продукт, подходящ за всеки размер организация и за всяка индустрия, който дава предимствата на модела SonicWall Boundless Cybersecurity.

Продуктовите линии TZ, NSa, NSsp и NSv (виртуални) могат лесно да бъдат менажирани посредством облачния Network Security Manager (NSM), който предоставя единен, лесен за употреба облачен интерфейс за управление, анализ и отчетност.

Новите модели NSsp вдигат летвата на производителността, за да защитят комплексните хибридни среди

Новите защитни стени SonicWall NSsp 10700 и NSsp 11700 са проектирани да защитят големите корпоративни мрежи и да предложат допълнителни възможности на доставчиците на управлявани услуги. Едно от основните подобрения се изразява в четири пъти по-високата производителност при анализ на трафика в сравнение с предишното поколение. Пропускателната способност на защитната стена може да достигне 47 Gbps, 35 Gbps при анализ на заплахи, 37 Gbps при IPS и 27 Gbps при VPN трафик (данните са за модела 11700).

И двата модела предлагат 100G, 25G и 10G свързаност и резервирани компоненти за осигуряване на висока наличност на услугата, което позволява на предприятията и правителствените организации да закупуват по-малко количество оборудване като същевременно вдигнат нивото на защита на своите мрежи дори при бъдещо увеличаване на трафика.

В семейството модели от серията NSsp влизат още 13700 и 15700, които покриват дори по-големи мрежи и осигуряват до 105 Gbps пропускателна способност на защитната стена.

Малките и средни по мащаб бизнеси, за които определящ е показателя обща цена на притежание (TCO), могат да разчитат на новия модел NSa 5700. Той играе ролята на гръбнак на системата за сигурност в хибридни и виртуални среди и позволява ценово ефективна защита на информационната система дори за организации с множество отдалечени офиси.

Стоп на усъвършенстваните кибератаки, включително Ransomware

Клиентите, въоръжени с последните модели TZ, NSa, NSsp или NSv защитни стени, могат веднага да се възползват от мощта на модула Capture Advanced Threat Protection (ATP), който изолира и на практика спира и най-сложните кибератаки, дори те да са напълно непознати до момента.

Capture ATP използва патентованата технология Real-Time Deep Memory InspectionTM, която вече три пъти подред (общо седем пъти) печели наградата на ICSA Labs "Advanced Threat Detection" с перфектен резултат и без фалшиви аларми.

За първите три тримесечия на 2021-ва година технологията RTDMI™ е открила 307,516 невиждани до момента варианта на malware (+73%), което прави 1126 идентифицирани заплахи на ден.

Решенията за киберзащита на SonicWall се дистрибутират в България от АСБИС България. SonicWall поддържа програма за лоялни клиенти, която дава възможност за ъпгрейд на по-старо оборудване на преференциална цена.


Материалът е предоставен от Sonic Wall.