Светът на лаптопите вече не същият, след като MSI представи най-новите модели с видеокарти серия RTX 40 и процесори Intel HX от 13-то поколение. Наред с повишената производителност - в някой модели с до 45% - MSI са успели за пореден път да намалят теглото и размерите дори на най-мощните машини и да подобрят охлаждането им, така че те да могат да демонстрират възможно най-добри резултати в игрите и професионалните приложения. Много от моделите имат сертификат NVIDIA Studio, което ги прави подходящи за създатели на съдържание, търсещи мощ и стабилно представяне.

Елитни машини за игра на изключително ниво

Снимка: MSI

MSI не просто са обновили сериите Titan, Raider и Stealth, но са ги превърнали в забележителни машини с уникален дизайн и ексклузивни технологии.

Titan GT77 HX е моделът, който може изцяло да замести настолно PC и то без никакви компромиси. Освен с най-мощния мобилен процесор на пазара - Intel Core i9-13980HX - и видеокарта GeForce RTX 4090 с 16 GB GDDR6 памет, той се отличава с първия в света 4K/144Hz MiniLED дисплей. Захранването и системата на охлаждане могат да работят без проблем при 250W обща консумация от видеокартата и процесора, така че той да достига честота от 5,2 GHz на всичките 8 P-ядра. Хардкор геймърите ще оценят и механичната клавиатура с нископрофилни клавиши с Cherry MX суичове.

Новите Raider GE 68/78 са още по-забележителни с шасито си, вдъхновено от елементите на спортните автомобили и обновената матрична RGB лента с уникални светлинни ефекти. Те се предлагат с графична карта до GeForce RTX 4070 с 8 GB GDDR6 памет, превключвател за работа само в дискретен режим на видеото и нов охлаждащ дизайн с 6 топлинни тръби. Новите модели Raider GE използват DDR5 памет и поддържат PCI-E Gen.5 SSD с максимална скорост на трансфер на данни до 12000 MB/s! Визуалното удоволствие е пълно на UHD+ дисплея със съотношение 16:10 и честота на опресняване до 240 Hz.

Портативност и производителност в забележителна симбиоза

Снимка: MSI

Серията Stealth отдавна е любима на професионалистите, които искат да имат лаптоп от висок клас и да могат да разпускат с любимите игри след работа. А изцяло новите модели Stealth 16 Studio и Stealth 14 Studio, които бяха отличени с награди на CES 2023, предлагат наистина неустоима комбинация от мощ и компактни размери. Дори по-големият модел има тегло под 2 кг и дебелина под 2 см, благодарение на магнезиево-алуминиевото шаси.

Stealth 14 Studio използва нов термичен дизайн с изпарителна камера с голям размер (заема половината от площта на дънната платка), която му позволява да грабне титлата за най-производителен геймърски лаптоп с 14-инчов дисплей.

И двата модела се предлагат с QHD+ панели с честота на опресняване до 240 Hz и per-key RGB клавиатури.

Снимка: MSI

Cyborg 15 - футуристичен и достъпен

Този изцяло нов модел в портфолиото на MSI идва с уникално полупрозрачно шаси от фибростъкло, така че всички могат да видят част от вътрешните му компоненти. Освен с футуристична външност, Cyborg 15 може да се похвали и с най-съвременен хардуер - процесори до Intel Core i7-13620H и видео до GeForce RTX 4060 (8 GB), което го прави подходящ за ежедневна игра при висока кадрова честота.

Още по-добри лаптопи за професионалисти и творци

Снимка: MSI

MSI анонсира и най-добрия си лаптоп аз създатели на съдържание - Creator Z17 HX Studio, който използва същата платформа като геймърските модели и охлаждане с изпарителна камера. Освен, че предлага с голям QHD+ дисплей със съотношение 16:10 и 100% покритие на цветовото пространство DCI-P3, калибриран за Delta E<2, той поддържа новата писалка MSI Pen 2. Тя предлага 4096 нива на натиск, тактилна обратна връзка и опция за писане върху обикновена хартия, така че да не се налага да ползвате друга за водене на бележки.

Creator Z17 HX Studio е впечатляващ и отвън със своето машинно фрезовано алуминиево шаси в цвят лунно сиво.

Към обичаната от хората, които са постоянно в движение, серия Prestige, MSI добавя модела Prestige 13 Evo с тегло под 1 кг и голяма 75 WHrs батерия, както и 16-инчова версия с дискретна видеокарта от серията GeForce RTX 40.

И тъй като лаптопът не е само модерен инструмент, но и моден аксесоар, сериите Prestige и Modern предлагат нови стилни цветове за всеки вкус.

Можете да разгледате портфолиото от нови геймърски модели на MSI на страницата https://msi.gm/MSIology2023 .

Не пропускайте да участвате в Early Bird програмата за Steam код награди тук: https://msi.gm/SB10769A .

Снимка: MSI


Материалът е предоставен от MSI.