Това, което малцина очакват от съвременния пазар, препълнен с еднотипни машини в скучното черно или в най-добрия случай сиво, е, че да бъдеш уникален в своя избор далеч не е трудно.

Както не всички се движим в еднакви автомобили и не носим еднакви дрехи, така и изборът на едно от най-важните дигитални устройства от нашето ежедневие не е хубаво да се базира на клишета. Затова MSI разработи свежа линия от модели за работа и обучение, които приятно ще изненадат ценителите на високите технологии с изненадващо добрия избор.

снимка: MSI

Лаптопите от фамилиите Modern, Prestige и Summit се предлагат в размер 13, 14 и 15,6 инча и различни цветови комбинации - от уникалният "бежов мус" и "каменно синьо" при младежките Modern, до по-строгите комбинации от тъмно сиво с тъмносини акценти и черно със златни акценти съответно при Prestige и Summit. Разбира се, никой не обича напразните обещания, затова лаптопите MSI не разочароват и по отношение на останалите си характеристики.

За оптималната мобилност допринасят тънкият профил и ниското тегло, както и приятният IPS екран с универсалната за този размер Full HD резолюция. Дори при тези размери лаптопите разполагат с батерия, която може да осигури до 12 часа работа, така че дори в най-далечните от понятието "офис" условия, работата и забавлението са възможна мисия. И ако се притеснявате, че елегантният корпус е твърде крехък, военният сертификат за издръжливост MIL-STD-810G е достатъчна гаранция, че ценната ви инвестиция няма да излезе от строя твърде лесно.

По отношение на ергономията актуалните бизнес лаптопи на MSI предлагат пълноразмерна клавиатура с подсветка, големи бутони с къс ход и отличен, гладък тъчпад с увеличен размер. Специален трик е повдигането на клавиатурата при разтваряне, което прави писането още по-естествено и безпогрешно. Тънките рамки на дисплея пък ще помогнат да се не се разсейвате от съдържанието на екрана.

снимка: MSI

Стигаме и до най-важното, което генерира това съдържание - хардуерът. В лаптопите Modern се предлагат процесори Intel Core i3 и i5 от 11-то поколение, както и AMD Ryzen 5 от серия 4xxxU. В по-високо позиционираните Prestige и Summit се използват модели Intel Core i7. Базовите модели разчитат на интегрирана графика Intel Iris Xe, която спокойно се справя с всички бизнес приложения и по-леки игри, но моделите могат да бъдат поръчани и с доста по-способните дискретни видеокарти GeForce RTX 1650 Ti Max-Q и дори с RTX 3050 Ti, която премахва напълно ограниченията пред забавленията.

Останалите компоненти също са очакваното ниво като се започне от бързата DDR4 памет с капацитет между 8 и 32 GB (максимум до 64 GB) и NVMe дисковете със светкавична скорост на трансфер (и допълнителен М.2 слот за лесен ъпгрейд) и се стигне до вградените Wi-Fi 6 и Thunderbolt 3 интерфейси.

снимка: MSI

За функционалността на един лаптоп са много важни и наличните портове за разширение. Тук няма да видите доста неудобния компромис да разполагате с два USB-C порта и торбата с преходници и адаптери да е неразделна част от багажи ви. По-скоро обратното, лаптопите MSI разполагат с всички популярни портове за връзка, в това чисто задължителния вече USB-C (със зареждане и DisplayPort режим), както и по-старите USB Type-А, защото винаги има колега с флашка или безжичният скенер просто не е в настроение да работи безжично днес. Към това прибавяме пълноразмерен HDMI - най-универсалният начин за предаване на видео и аудио сигнал, както и четец за SD карти и аналогов комбиниран 3,5 мм жак за слушалки с микрофон (които така няма да има нужда да изхвърляте).

Този универсален подход е застъпен в цялата философия на проектиране на лаптопите Modern, Prestige и Summit, които са подходящи почти за всяка задача, за която можете да се сетите - от писане на курсови проекти до лека видеообработка. Оценка за техните качества е сертификатът за оптимална мобилност Intel Evo, който гордо носи моделът Prestige 14 Evo.

снимка: MSI

За да подчини по правилен начин тази мощ и да даде на потребителите лесен начин да настройват работата на системата, MSI са разработили приложението MSI Center, което с един клик на мишката може да пренастрои максималните нива на производителност (и съответно живота на батерията и режима на вентилаторите), да освободи оперативна памет и да избере оптимален режим на зареждане на батерията за постигане на най-дълъг живот.

Ако любопитството ви вече иска да бъде нахранено, то можете да изпробвате бизнес моделите на MSI при партньорите на марката като не пропускайте да се възползвате и от едната година допълнителна гаранция (кампанията важи за ограничен период от време за определени модели).

* съдържание на MSI