Почвам да тренирам от утре. От следващия понеделник. От 1 януари... Все страхотни намерения да дадем начало на един по-активен начин на живот. Но защо толкова често се случва да отлагаме старта отново и отново?

Едва ли отговорът на този въпрос е само един. Понякога започваме да водим така наречения активен начин на живот, но много бързо след първите една-две тренировки желанието ни напуска и хвърляме спортните обувки в шкафа. Друг път маркираме в календара заветния ден, в който ще отворим една нова страница в нашия живот, но така и не намираме сили за старта. Може би решението в тази ситуация е да открием точната мотивация, за постигането на тази цел?

Понякога хората я намират, когато се убедят, че нещата ще се получат по най-удобния и приятен за тях начин. Тогава как можем в тренировките ни да намерим този така важен комфорт? С развитието на технологиите и дигитализирането на света около нас смарт устройствата все повече се превръщат в онези средства, които успяват да направят живота ни по-лесен и приятен. И когато говорим за търсенето на мотивация, която да ни отведе по пътя на активния начин на живот, то може би е редно да си помислим дали да не използваме предимствата на някоя смарт джаджа.

Като един смарт часовник например. Според проучване, направено сред български граждани на възраст между 15 и 70 години, 33% от анкетираните, които живеят активно, използват някакъв вид смарт устройства. Благодарение на тези аксесоари спортуващите съчетават по най-приятния и успешен начин тренировките с останалите дейности от тяхното всекидневие.

Сега можем да открием страхотни смарт предложения, които по най-ненатрапчивия и безжичен начин да станат част от живота ни и да ни мотивират за всяка следваща тренировка. В дигиталното пространство "Смело напред" на Yettel ще намерим още любопитни резултати от цитираното проучване, както и няколко страхотно мотивиращи оферти за смарт устройства, с които да направим първата крачка от многото в активния начин на живот.

Замислете се колко удобно и практично е да имаме постоянна информация за почти всички дейности, свързани с нашата тренировка, и то на китката. Извървяно или избягано разстояние, отчитане на пулс, хронометър, слушане на музика, разглеждане на различни видове тренировки, четене на имейли... Последното е особено подходящо, ако тренировката ни е възможна само в няколкото свободни минути от динамичното ни всекидневие.

В крайна сметка освен да правят живота ни по-приятен и лесен, смарт устройствата могат да внесат и така нужната мотивация и решителност, с която да започнем да водим перфектния за нас активен начин на живот. Правят го с удобството и с комфорта, които ни предлагат, с визията и красотата, с които допълват стила ни, и с практичността си, която може да се окаже изключително подходяща за нашия забързан ден. Ако искаме да открием нужната мотивация и да дадем старт на нашия активен начин на живот, едно симпатично смарт устройство би било супер за начало на това преживяване, не мислите ли?


Материалът е предоставен от Yettel.