Свикнали сме да следим новостите в технологичната индустрия що се отнася до големите, добре познати производители. Една по-необичайна и неочаквана премиера обаче заслужава малко повече внимание. Това е третият смартфон на А1 и втори от серията Alpha. Идва в два модела - А1 Alpha 20 и А1 Alpha 20+, които изненадват приятно с много добри характеристики и производителност, съчетани с достъпна цена.

Устройствата могат да се похвалят с доволно количество памет за съхранение, добри камери и удобни, широкоекранни дисплеи, което ги прави удачен избор на смартфон за потребителите, които искат добро устройство на разумна цена.

Моделите от серията Alpha 20 са третата и най-усъвършенствана до момента версия смартфони с марка А1. Компанията дебютира в смартфон сегмента през 2018-та с А1 Smart N9, който даде сериозна заявка за позиционирането на телекома в тази сфера. Година по-късно операторът представи и втория си собствен смартфон - А1 Alpha, който се позиционира в средния клас със своите отлични характеристики, елегантен дизайн и привлекателна цена. А1 Alpha 20 е втората генерация смартфони от линията Alpha, а бърз преглед на техническите параметри показва, че от компанията са инвестирали усилия за създаването на едни наистина добри устройства.

Да надникнем "зад капака"

А1 Alpha 20 надскача предшественика си във всички ключови характеристики - притежава 6.22 инча HD+ дисплей, осемядрен процесор, който гарантира на любителите на гейминга безпроблемна функционалност. Вградената памет с капацитет 128 GB е напълно достатъчно, за да събере всички любими приложения, снимки и музика. Феновете на смартфон фотографията и социалните мрежи ще останат доволни и от тройната камера с изкуствен интелект. Комбинацията включва 48 MP основен сензор за детайлни снимки при различни нива на осветеност, 5 MP широкоъгълен и 2 MP макро сензор. Селфи камерата пък е с 8 МР.

Както се очаква, А1 Alpha 20+ версията превъзхожда в някои параметри - дисплеят е 6.53" FHD+, камерата - четворна, като притежава и възможност за портретен режим, добавяне на "боке" ефекти и други, а селфи камерата е със завидните 16 MP. Паметта и тук е 128 GB, но за разлика от Alpha 20, 20+ има слот за micro SD карта памет до 512 GB.

И двата модела притежават стилен и елегантен дизайн, като потребителите могат да избират между два цвята - класически черен и син.

Покупка с кауза

Освен добрите технически параметри, телекомът дава и допълнителни стимули на потребителите да изберат А1 Alpha 20 и А1 Alpha 20+. За всяка продажба във всяка от седемте държави, в които оперира, A1 Group ще дарява по 1 евро на международната организация на Червения кръст и Червения полумесец за борба с COVID-19. Това е поредна инициатива на А1 в помощ на борбата с коронавируса, като до момента телекомът реализира редица инициативи в България в подкрепа на клиентите и обществото като дарения за закупуване на медицинско оборудване за УМБАЛ "Александровска" и Министерство на здравеопазването.

Друго допълнително предимство на новите смартфони на А1 е, че идват с 1 година гаранция бонус. Вместо стандартните 24 месеца, потребителите получават 36 месеца гаранция без допълнително заплащане.

И за да е пълно удоволствието, А1 Alpha 20 се предлага в комплект с преносима батерия с капацитет от 5 000 mAh и защитен прозрачен калъф, а при A1 Alpha 20+ комплектът прибавя към тях и стъклен протектор.

Третото поколение смартфони на А1 впечатлява с много добри параметри, което гордо го нарежда сред устройства от бюджетния клас. Всеки, който търси добро качество на разумна цена, прави практични избори, и се интересува от това какво има под капака, може да обърне малко повече внимание на новите попълнения в портфолиото на А1.

*Рекламна публикация