Изборът на хотел може да е най-важното решение за всеки турист, който планира своето пътуване. Независимо дали е малка, в лошо състояние, без каквито и да било удобства, една хотелска стая много лесно може да развали дори и най-добре планираната почивка. За да предпази потребителите от подобни негативни изживявания туристическата платформа Luxury Discounts публикува набор от съвети за резервация на хотел онлайн.

Точното местоположение е важно

Най-лесният начин да бъдат избегнати неприятните изненади, е да се провери уебсайта на хотела, както и да се разгледат Google Street View или Bing's Bird's Eye, за максимално добра ориентация в пространството. Добрата новина в случая е, че повечето платформи за резервации предлагат и изглед на карта, а по-иновативните хотели - дори и виртуална разходка из апартаментите и забележителностите наоколо.

Сайтовете за рецензии съдържат ценна информация от първа ръка

Разполагането с възможно най-много информация за даден имот е добра стратегия за откриването на най-подходящия хотел. Добър ориентир в случая е и информацията от хора, които вече са отсядали на даденото място. Техните рецензии могат да съдържат предупреждения за шум, лоша храна, лош Wi-Fi, зле изглеждаща стая и други. От тези сайтове могат да бъдат научени и много позитивни неща, които да бъдат от полза при избора на добро място за настаняване.

Предлага ли хотелът трансфер до летището

Пристигането до хотела с такси може да бъде скъпо изживяване, особено след като повечето летища са на доста голямо разстояние от центъра на града. Ето защо важен критерий при избора на една или друга резервация е дали хотелът предлага безплатен трансфер до летището.

Разходи за закуска

Разликата при нощувка в хотел, който предлага солидна континентална (или дори пълна) закуска, включена в цената, в сравнение с този с шведска маса за 20 евро, е значителна.

Тъй като повечето хора предпочитат да закусват в хотела си, това е важен въпрос, особено за тези, които са загрижени за бюджета си. Отговор на него отново може да бъде открита в уебсайта на хотела или чрез обаждане директно на рецепцията.

Достъпът до интернет не е даденост

Както при закуската, паркирането и други услуги, туристите, които много се нуждаят от достъп до интернет, трябва добре да се информират дали това е възможно в избрания от тях хотел. Оказва се, че безплатната интернет връзка съвсем не е даденост на всяко едно място за настаняване. Ето защо потребителите изрично трябва да разберат на какво могат да разчитат, заплащайки определена сума.

Освен това някои хотели вече таксуват за достъп на устройство или понякога позволяват само две устройства на клиента, който плаща. Ако повече от един човек е отседнал в стаята, това може да се превърне в проблем много бързо, тъй като повечето хора се свързват с поне две устройства в наши дни (например лаптоп и смартфон).