Какви са критериите за избор на професионални слушалки - за офиси и кол центрове? Със сигурност са повече от един, така че нека да разгледаме подробно по-важните от тях.

Материал на изработка

Материалите, от които са изработени наушниците, трябва да са много добре подбрани, така че да не спарват и да не предизвикват сърбеж по време на работа. Също така не са и подходящи слушалките, които бързо се замърсяват.

Проблемът е особено остър, когато става дума за дълги смени през летните месеци. Вече са разработени модели от съвременни, изключително комфортни материали, чийто дизайн позволява лекота и комфорт при употреба. Освен това, при необходимост, те лесно могат да бъдат подменени. Това е от ключово значение, тъй като именно те влизат в пряк контакт с кожата и се омазняват. По този начин се натрупват различни бактерии, които могат да предизвикат инфекции, затова следва да се спазва стриктна хигиена.

Технически изисквания

Какъв следва да е микрофонът на професионалните слушалки за офиси и кол центрове?

Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е в каква степен шумът от дишането се чува от абоната. Ако обаждащият се не го чува изобщо, то тогава микрофонът на слушалките върши чудесна работа. Желателно е също той перфектно да улавя звука пред себе си, в по-малка степен отстрани и най-слабо — отзад.

В идеалния случай микрофонът следва да е снабден с шумопотискаща функция и ако залата, в която операторът работи, е много шумна, да блокира шума, когато той надвиши определено ниво. Това от ключово значение за комфорта на клиента, което от своя страна подсигурява ползотворния разговор между двете страни.

Безжични професионални слушалки или слушалки с кабел 

Професионалните слушалки с кабел са добре познати на всички, които се нуждаят от качествени и ефективни решения за своя бизнес. Безжичните професионални слушалки също са много предпочитани. Несъмнено те имат големи плюсове — осигуряват много удобство и са една отлична опция за офиси и кол центрове, тъй като позволят на оператора да се придвижва из помещението и едновременно с това да не прекъсва своята комуникация. Това спестява много усилия и време, тоест оптимизира работния процес.

Съветът на специалистите, относно избора на един или друг модел професионални слушалки, е простичък - преди да направите покупката, преценете дали слушалките за вас са важен работен инструмент. Ако отговорът е положителен, не пестете от качеството, защото ще загубите много повече. В случай че желаете да разгледате разнообразни модели от признати световни марки, можете да посетите Digital Box.

Подходящи ли с мултимедийните слушалки за работа в офиси и кол центрове?

Този тип слушалки не са подходящи за операторите на кол центрове или офис служителите - те се справят перфектно със слушането на музика и предават добре бас, но не и човешкия глас. Усещането за HD качество с тях не може да бъде постигнато, особено като се има предвид факта, че често пъти мултимедийните слушалки са свързани чрез жак, докато професионалните модели използват цифров USB. А и качеството на самия проводник в мултимедийните слушалки също не е на достатъчно добро ниво, което веднага рефлектира върху качеството на сигнала. Затова не се изкушавайте да използвате подобни модели, когато става дума за работа в офиси и кол центрове.