Наред с празничното настроение около Нова година мнозина правят равносметка и списък с обещания - какво да се подобри през идните 12 месеца. За хората, които развиват собствен бизнес, личните и служебните цели много често се преплитат. Затова една от целите им за 2021 година може би е "Да подобря онлайн присъствието на фирмата" и дори по-всеобхватното "Да направя бизнеса си по-ориентиран към дигиталния свят". Подходящо решение за тях е услугата А1 Web Presence, с която бизнес клиентите могат сами да създадат уебсайт за компанията си бързо и лесно, без да е нужно да имат технически познания.

С А1 Web Presence това става в няколко лесни стъпки: избор на подходяща тема, добавяне на собствено съдържание, описващо бизнеса, и подходящи снимки. Следва избор и одобрение за това как да изглежда уебсайтът на екрана на всяко устройство и с натискане на бутона за публикуване, той вече е онлайн. Основното предимство на услугата от А1 е, че тя се предлага в няколко пакета, с включени функционалности под формата на абонамент с месечна такса. Затова не е необходимо бизнес клиентите да инвестират време и ресурси в разработка на уеб дизайн, както и в поддръжка на ИТ инфраструктура. В допълнение, те получават автоматично оптимизиране на своя уебсайт, за да е по-лесно откриваем в Google (SEO).

Бизнес сайтовете, създадени с Web Presence, са с "адаптивен дизайн", което означава, че той може да има различна визия за настолни компютри или лаптопи, на таблети и на смартфони. След въвеждането на препоръките на Google преди 2 години за задължителна мобилна версия на уеб сайтовете, това е ключово предимство. Той има и вградена функция за SEO оптимизация, което дава възможност за подобряване на подреждането на сайта в търсачките (като Google) само в няколко лесни стъпки (например чрез въвеждане на ключови думи и описание на страницата).

снимки: А1

Услугата от А1 е интегрирана с Facebook, като всеки посетител ще има възможност да взаимодейства със съдържанието и това да се отрази направо в социалните канали на бизнес клиента, чрез добавянето на бутоните like, share, follow на клиентския уебсайт. Ако бизнесът разполага с физически адрес, мениджърът ще може да го добави и в сайта си с визуализиране и препратка към Google Maps. Бизнес клиентите могат да използват и възможност за споделяне на видео от YouTube на своя уебсайт.

Услугата Web Presence се предлага на платформата за дигитални услуги на А1 в няколко пакета - Business, Business Web Hosting, Business Pro и Professional, от които бизнес клиентите могат да изберат най-подходящия според специфичните си нужди. Когато бизнесът на клиента се разраства, той може да премине към друг пакет. Той може да заяви това на контактното си лице в А1 или да го направи сам в портала за самообслужване в платформата за дигитални услуги на А1. Преминаването към друг пакет засяга обхвата на услугата (обема за съхранение, обема за прехвърляне на данни, включени инструменти) и цената.

Собствениците и мениджъри на компании понякога имат опасения, че създаването на уебсайт ще изисква твърде много време и усилия за тях и служителите им.С услугата A1 Web Presence тези страхове бързо се разсейват, защото по лесен и интуитивен начин хората, които отговарят за уебсайта, могат да добавят и управляват съдържанието. А1 предлага и професионални услуги за изработка на индивидуален дизайн за уебсайт, както и множество допълнителни екстри към основните пакети - добавяне на виртуална разходка, съдържание на два езика, изработка и векторизация на лого, и други. Ако изберат да се възползват от тези допълнителни услуги, клиентите на А1 ще получат изграден професионален уебсайт със собствен домейн и модерен дизайн, a създаването му е на базата на доказана онлайн платформа. Изработката му се извършва от екип на А1, а представител на клиента получава необходимото обучение, за да работи с него. Повече за индивидуалната изработка на бизнес уебсайт, портфолиото от маркетингови услуги на А1 и списък с реализираните проекти на компанията са представени на https://demosites.a1.bg/

 

* Съдържание на А1