От днес към семейството на Теленор България се присъединяват шестима нови членове с различни възможности, като за първи път трима от тях ще работят дистанционно, от различни краища на страната. Това стана ясно по време на официалния старт на седмото издание на социалната програма Open Mind, която помага на хора с особени потребности да развият своите умения и да повишат конкурентоспособността си на пазара на труда чрез работа по реални бизнес проекти в различни екипи на компанията.

снимка: Теленор

"За нас Open Mind е не просто социална програма, а начин на взаимодействие. Пандемията ни накара да осъзнаем, че можем да работим, да се забавляваме и да се развиваме, като интегрираме технологиите. Научихме, че физическото разстояние не означава непременно социална дистанция и технологиите са тук, за да ни помогнат. Ето защо тази година решихме да развием програмата и да наемем служители от други български градове, които ще работят дистанционно", каза главният изпълнителен директор на Теленор България Джейсън Кинг при посрещането на новите колеги в централата на компанията.

Броят на новоназначените хора в тазгодишното издание на програмата за първи път е по-голям от досегашния. Трима от приетите шестима са лично въведени от колегите от подвижните екипи по места и ще работят дистанционно в направленията човешки ресурси, дигитален маркетинг и счетоводство, а новите попълнения в централата в София ще изучават различните аспекти на работата с външни и вътрешни клиенти.

Двугодишната програма за хора с различни възможности предвижда редица обучения за повишаване на професионалната квалификация и работа по реални бизнес проекти, под менторството на водещи експерти в съответните области и при конкурентно възнаграждение. След приключването на програмата участниците ще получат подкрепа за професионалната си реализация във или извън Теленор България.

Новите участници в програмата Open Mind

снимка: Теленор

Програмата Open Mind се реализира от 2015 г. и интересът към нея нараства през годините. До този момент общо 30 души с различни възможности са станали част от програмата, като всички са успешно се реализират на трудовия пазар, а седем от тях са назначени на постоянен трудов договор в Теленор България.

Open Mind е сред най-устойчивите и дългосрочни инициативи на оператора и е израз на целенасочените му усилия в посока отворена и достъпна работна среда за хората с увреждания и утвърждаването на равните възможности като основен принцип и цел както за бизнеса, така и за обществото.

Повече информация за услугите можете да откриете на сайта на оператора.

За повече информация можете да ни следите в LinkedIn, FacebookInstagram и на telenor.bg

 

* съдържание на Теленор