В навечерието на празниците, които предстоят, последните дни споделяме с вас някои от най-атрактивните предложения, които клиентите могат да намерят при мобилния оператор Теленор. След като ви представихме последователно най-популярните смартфони и допълнения към тях в лицето на безжични слушалки, днес дойде ред на нещо друго много важно - умните часовници.

Те са не по-малко атрактивен технологичен подарък, който е способен да зарадва всеки, особено човек, който не ползва подобен аксесоар до този момент. Добрата новина е, че те покриват широк диапазон, както от функционалности, така и от цени, на които се предлагат и несъмнено са за всеки джоб, особено с офертите на изплащане, предлагани от оператора.

Често по-незапознати хора се интересуват за разликата от фитнес гривните и умните часовници и истината е, че границата с времето се размива. Като цяло обаче фитнес гривните са още по-достъпни от часовниците и рядко цената им превишава 100 лв. Основната разлика е техния екран, теглото и разбира се в допълнителните възможности, които се предлагат. Умните часовници започват от характеристики, подобни на тези на фитнес гривните, следящи жизнените показатели и стигат до устройства, които почти могат да се конкурират със смартфоните.

Мобилният оператор Telenor предлага и не малко фитнес гривни, някои от които вече споменахме. Част от тях са в комплекти с различни апарати, но могат да се закупят и отделно. Някои от по-интересните предложения са:

Смарт Гривна HUAWEI Band 4

Смарт Гривна SAMSUNG Galaxy Fit 2

Смарт Гривна FITBIT Inspire HR

Смарт Гривна HONOR Band 5

Смарт Гривна XIAOMI Mi Band 5

Днес обаче искаме да акцентираме не на тях, а на умните часовници. Те все пак са по-интересни, имат повече функции и като цяло са по-интересен продукт, заслужаващ внимание.

HUAWEI WATCH FIT

снимки: Telenor

Най-достъпното предложение, на което спираме вниманието си, е на практика липсващото звено между умните гривни и часовниците. Неговата функционалност е по-близка до тази на въпросните тракери, но все пак - Watch Fit си е чудесно изглеждащ часовник.

Той разполага с 1.64-инчов AMOLED екран с 280х456 HD резолюция. Чудесно ще виждате цялата информация на него, за разлика от тази при близо два пъти по-малките екрани на гривните. Настройката за автоматична яркост предлага по-добра видимост при слънчева светлина, а шестте Always-On фона позволяват да променяте външния вид, в зависимост от стила си. Можете дори сами да персонализирате самата тема, а освен официалните - можете да сваляте цветови схеми за екрана и сами от Watch Face Store.

Както подсказва и името, часовникът е подходящ за всички трениращи. Той разпознава 11 професионални спортни режима като бягане, плуване и колоездене и дава коректна информация за тях. Освен това обаче разполага с 85 налични персонализирани тренировъчни режима, с което буквално може да се превърне във ваш треньор.

Моделът има още много възможности, но сред най-важните са следенето на сърдечния ритъм и така популярното отчитане на кислорода в кръвта. Часовникът полага специални грижи и за вашия сън, благодарение на HUAWEI TruSleep 2.0. А иначе освен всичко друго, той се свързва с вашия смартфон и доставя информация за всички налични нотификации и ви известява, когато някой звъни.

До 31.12 този смарт часовник струва 170.99 лв в Теленор с план Тотал+ 30.99

HUAWEI WATCH GT 2 Pro

снимки: Telenor

В случай, че не желаете само фитнес помощник, то Huawei тази година има нещо още по-добро. Watch GT 2 Pro на практика има всички възможности на Watch FIT, но ги разширява чувствително с няколко основни неща. Huawei Watch GT 2 Pro е с елегантно сапфирено покритие, в комбинация с титаниева рамка, които придават на часовника лек и същевременно изящен дизайн. Той е покрит с керамичен гръб, който е изключително нежен към кожата и го прави удобен за носене през целия ден.

Часовникът е създаден с перфектен баланс между изкуство и технология, благодарение на съвършената си изработка. Huawei Watch GT 2 Pro предоставя данни за над 100 тренировъчни режима, включващи 17 професионални и 85 персонализирани такива, но ги показва на доста по-добър AMOLED екран.

През този часовник можете да използвате много различни умни функции и приложения, налични за операционната система. Те ще използват напълно възможностите на процесора Kirin A1. Като допълнение непременно трябва да кажем, че освен да виждате нотификации от телефона си, през този часовник можете дори да провеждате разговори. А докато спортувате можете да запишете музиката си на неговите 4GB вградена памет и да слушате мотивиращите тракове директно от часовника си, дори и със свързани към него слушалки. Не е за подценяване, че този часовник има и самостоятелна GPS поддръжка, което също е много полезно.

До 31.12 този смарт часовник струва 510.49 лв в Теленор с план Тотал+ 30.99

SAMSUNG Galaxy Watch 3 45mm

снимки: Telenor

Умният часовник на Samsung предлага изключително много функции и възможности. Той е съвместим с устройства с Android 5.0 или по-нова версия, iPhone 5 или по-нов, който е с операционна система iOS 9.0 или по-нова версия. Някои функции може да не работят в зависимост от операционната система и модела на мобилното устройство.

В хардуерно отношение моделът има 1,4-инчов Super AMOLED екран, работещ в резолюция 360х360 пиксела, защитен от специално стъкло Corning Gorilla Glass DX. Смарт часовникът има 8GB памет, 1 GB RAM, вграден GPS чип и работи с операционната система на Samsung, базирана на Tizen, Wearable OS 5.5. Galaxy Watch3 е по-тънък и по-малък от предишния модел, както и с 15% по-лек.

Моделът има множество приложения от различно естество и възможност за следене на жизнените показатели в реално време. Снабден с над 120 програми за домашна тренировка, от които да избирате, Galaxy Watch3 ви помага да накарате тялото си да се движи по собствен ритъм. Избирайки някои от стотиците циферблати, превръщащи го в някои от най-класическите модели, предлагани на пазара, но и в дигитално чудо с футуристичен екран. Външния вид на модела е много стилен и благодарение на висококачествена каишка от естествена кожа.

Galaxy Watch3 разполага и със свой съветник към тези, които обичат да бягат. Той може да помогне за поддържане на темпото, съвети към спортуващия и насоки, а разширеният алгоритъм, използван в него, анализира движението, за да помогне на потребителя да подобри формата си и да избегне наранявания. Любопитна функция на модела е автоматичното разпознаване на тежки падания чрез вградения акселерометър, с което може да се изпрати автоматичен SOS сигнал към контакт за спешни случаи. Galaxy Watch3 използва червени светодиодни и инфрачервени лъчи, за да оцени нивата на количеството кислород в кръвта на носещия го. Налична е възможност за измерване на максималните стойности на кислорода - VO2, така че активните хора лесно да следят постиженията и формата си.

Galaxy Watch3 също така предлага възможност за мониторинг на съня. Определяйки точно различните му фази, той може да помогне с различни съвети, които да повлияят на качеството му.

Сред множеството смарт функции на устройството впечатление прави възможността за отговор в движение на различни съобщения. Те не се появяват само като нотификации, а потребителят може да види и част от целия чат, за да се подсети за кой разговор става въпрос. Така само с няколко натискания на екрана и подготвените готови отговори, можете да проведете комуникация с някой, без да изваждате телефона от джоба или чантата си.

До 31.12 този смарт часовник струва 751.99 лв в Теленор с план Тотал+ 30.99

Apple Watch Series 6 44mm

снимки: Telenor

За всички почитатели на Apple и притежатели на iPhone има един подходящ часовник - Apple Watch. Този модел, предлаган от оператора, разполага с всички предимства на умния часовник на компанията от Купертино.

Той идва с характерния изчистен и лесно разпознаваем дизайн и винаги включен екран. Екранът е достатъчно ярък на открито, а освен от околната осветеност този параметър се регулира автоматично в зависимост от това дали китката ви е отпусната или я поднасяте към лицето си. Целта е винаги да можете да виждате екрана максимално добре.

Моделът предлага работа с множество приложения, касаещи здравето. Apple Watch Series 6 дава възможност за следене на моментното ниво на кислорода в кръвта, както и да се събира информация за това денонощно. Нивото на кислород в кръвта е ключов индикатор за цялостното здраве. То ви помага да разберете до каква степен тялото абсорбира кислорода, както и какво количество кислород достига до вас. Това се случва благодарение на новия сензор за кислород в кръвта, който се състои от четири LED клъстера и четири фотодиода. Вграден в напълно преработения заден кристал, сензорът работи съвместно с Blood Oxygen приложението, за да определи нивото на кислород в кръвта на носещия часовника.

Часовникът следи и сърдечния ритъм. Необичайно ускореният или нисък пулс и нередовният сърдечен ритъм (известен като аритмия) могат да са признак за сериозно заболяване. Много хора не разпознават симптомите, така че основните причини често остават недиагностицирани. С известията в Heart Rate приложението, Apple Watch Series 6 може да прегледа сърцетови и да ви предупреди за тези нередности, за да се предприемат действия.

Аpple Watch Series 6 работи с бързия Apple S6 двуядрен процесор и има собствен A-GPS чип. На разположение на потребителите са още компас, барометричен алтиметър, както и памет от цели 32 GB.

Часовникът е водоустойчив до 50 метра. Във възможностите му са множество приложения за спорт, тренировки и асистенти за различни спортове. И тук, както при останалите умни часовници се предлага възможност за контрол на съня и неговото подобряване.

Сред умните функции, които веднага откриваме в часовника са възможностите за чат, без да е необходимо да изваждате своя iPhone от джоба си, слушането на музика, избирайки от над 70-те милиона песни в Apple Music, както и разбира се плащането чрез Apple Pay.

На смартфона се получават всички нотификации от устройството, а при навигация имате възможност да следите само него, където се появяват насоките по картата, която можете да видите на китката си, отново без да е необходимо да изваждате телефона си.

Аpple Watch Series 6 е съвместим с iPhone 6s или по-нови, имащи операционна система iOS 14 или по-нова версия. Предлага много приложения, както оптимизиращи работата, така и следящи здравословното състояние, нивата на стрес и различни спортни режими.

До 31.12 този смарт часовник струва 790.99 лв в Теленор с план Тотал+ 30.99

GARMIN fenix 6 Solar

снимки: Telenor

И ако предложенията до тук се използват обикновено за нещо, което може да работи отделено, но все пак е част от система, заедно със смартфона ви, то Garmin имат малко по-различен подход за своите часовници.

Telenor предлага Fenix 6 Solar, предназначен за всички хора, водещи активен начин на живот и особено за тези, които често спортуват и са на открито, отдавайки се на туризъм или екстремни спортове.

Часовникът е с много добри характеристики, има тегло от 85 грама и може да се потапя на до 10 атмосфери. Екранът на този Garmin e 1,3-инчов, покрит от защита, според американски военни стандарти.

Часовникът има технология PacePro, специално разработена за бягане, която ви направлява как да поддържате темпото си на по-дълги дистанции. Освен това има и много различни други спортни приложения. Подобно и на другите смарт часовници той има сензори за контрол на показателите на вашето тяло, както и възможност да получавате нотификациите от смартфона си.

Истината е обаче, че Fenix 6 Solar може да работи напълно самостоятелно, навигирайки ви, благодарение на GPS и картите в него. Нещо повече -дори да оставите телефона си, през часовника можете да ползвате любимите си стрийминг услуги съвсем самостоятелно. А освен всичко друго моделът е тестван по стандрт 810 за топлина, водо и удароустойчивост. Сред една от впечатляващите му екстри, която ще се оцени със сигурност високо от любителите на туризма е, че той разполага със специална PowerGlass соларна леща, която използва енергията на слънцето, за да удължи живота на батерията.

До 31.12 този смарт часовник струва 1367.49 лв в Теленор с план Тотал+ 30.99

 

* материалът е предоставен от Теленор