Първата група от 24 стажанти стартираха своя път в юбилейното 20-о издание на Лятната стажантска програма на Vivacom. През следващите 3 месеца общо 50 стажанти ще трупат практически умения и опит за телеком бизнеса от своите ментори, които са експерти в своята област.

В юбилейното издание на програмата кандидатстваха близо 1000 млади хора в редица ключови дирекции в компанията, като тази година най-голям интерес имаше за стажантските позиции, свързани с програмиране.

Снимка: Vivacom

"Лятната стажантска програма на Vivacom e най-дългогодишната програма на компанията за развитие на млади таланти. Много сме щастливи от огромния интерес и от високата ефективност в същото време - всяка година над 40% от стажантите удължават периода си на стажуване или започват постоянна работа при нас. Над 80 служители, които са започнали като стажанти в компанията през годините, днес са на мениджърски и старши експертни позиции, а 20% от всички останали на работа след стажа си, са поели и ролята на ментори на новите стажанти. За нас това е ясно потвърждение, че за младите хора Vivacom е отличен старт и страхотна възможност за работа и професионално развитие. Динамичната атмосфера на работа, висококачествените продукти и услуги, непрекъснатите иновации, които движат напред целия телеком сектор в България, както и силният екип от професионалисти, са огромна притегателна сила за тях, което ни радва изключително много", споделя Малина Чавдарова, директор "Човешки ресурси" във Vivacom.

Снимка: Vivacom

Още в първия си ден стажантите преминаха въвеждащо обучение в три области: "Въведение в историята и културата на компанията", "Обучение по GDPR" и "Обучение по Бизнес етикет и комуникация", които ще бъдат надградени по време на стажа с допълнителни специализирани обучения и интересни инициативи.

За първи път тази година стажантите ще имат и възможността да опознаят компанията отблизо чрез 360-градусовата ротация, благодарение на която ще могат да стажуват и в други отдели, освен в тези, в които са наети.


Материалът е предоставен от Vivacom.