В ерата на дигиталното ежедневие, книжовният език отдавна не е на мода. Особено ако си под 30. Особено ако си активен човек, който е свикнал да изисква качество и ефективност от технологичните си придобивки. Не за друго, просто той - младият, активен човек - много добре знае за какво му трябват същите тези придобивки. И той (отново същият човек) отдавна не се нуждае от посредствени предложения, точно както не се нуждае и от книжовния език. За последното малко съжаляваме.

Така, например, днес не говорим за култура на отрицание, а го наричаме cancel culture. Не ползваме "фалшив", предпочитаме да бъде "fake". Дънките ни са slim fit, а с казусите в ежедневието се справяме day by day. И понеже разбираме сутиацията, днес ви представяме Елина, a.k.a digital marketing content manager-ът на Dir.bg. Не, че за професията й няма други думи, просто времето, в което тя живее, още не е смогнало да ги преведе на онзи български, книжовния.

За сметка на това Елина е smart, trendy и creative. Борави умело не само с модерните термини на съвремието, но и с технологичните му чудеса. А новият Huawei nova 9 SE дръзна да я покани на разходка в София, за да й покаже какво умее. Call it a date, останалото ще ви разкаже Елина.

Смартфонът отдавна се е превърнал в неизменна част от живота ни. Освен портал към света, той е и аксесоар, който използваме ежедневно. Затова е важно да изберем стилен, удобен и функционален телефон, който да ни бъде другар в градските преживявания. Търсенето на най-подходящия смартфон ме срещна с добро съотношение между параметри и цена. Признавам, че съм доста взискателна и лесно се влюбих в този модел.

Новият Huawei nova 9 SE има привличащ вниманието дизайн, който гарантира, че няма да остане незабелязан. 3D стъклен гръб, с нано-текстура с двойно покритие. Еха, само как звучи. Харесва ми, че стъкленият гръб може да се ползва и като мини огледало.. Това е най-ефектният смартфон, който съм притежавала. Металиковият цвят определено хваща окото, а това което се крие вътре е още по-вълнуващо.

Вижте повече снимки ТУК >>>

Едно от най-важните качества при избора на телефон обикновено е камерата. Снимките и видеата са това, което най-често правим с телефона си. Е, и социалните мрежи, но те вървят ръка за ръка със съдържанието. Затова се радвам да споделя с вас новото си откритие.

Днес ще зарадваме всички любители и създатели на съдържание. Смартфонът има впечатляваща 108 мегапикселова камера, която улавя най-красивите мигове, както на светло, така и на тъмно. Разбира се, това е задължителна функция, защото всички знаем, че нощните снимки са супер яки, но не и ако са размазани. Много лесно снимам всичко, което ми харесва, а цветовете са още по-ярки от на живо.

Приложението за стандартна камера включва следните режими: Photo, Video, Portrait, Night, Aperture, Panorama, Time-lapse, Stickers, Super Macro, Dual-View, and High-Res. Тоест, скучна снимка няма да има, защото изборът е голям. Мога да снимам цветя отблизо, всички шарени коктейли, безброй селфита и видеа. Time-lapse видеата стават супер свежи, особено вечер - слагам телефона на стабилно място в колата и снимам една нощна разходка 10-15 минути, а след това видеото е само няколко секунди.

Това, което е забавно при сензорите на nova 9 SE, е, че те могат да открият кога човекът в кадъра се усмихва, след което автоматично камерата да направи снимка. Въпреки че може да бъде полезен инструмент, камерата изисква оптимална неподвижност от човека, който държи телефона, и от главния герой на снимката. Портретният режим прави обекта на снимката да изпъква без усилие.

Никой не обича да се разделя с телефона си за дълго. Важно е да споменем, че батерията издържа цял ден, като същевременно има супер бързо зареждане. Идеално за хора като мен, които си седят на телефона, дори докато се зарежда. Като казвам бързо, наистина имам предвид точно това - зареждането от 0 до 50% става за около 15 минути, а пълното отнема едва 36 минути. Чак не е за вярване, нали?

Време е и за най-готината функция. Huawei nova 9 SE може да снима видео както от задната, така и от предната камера, за да уловите реакцията си на картината, която се разгръща пред очите ви. Звучи идеално за заснемане на любими моменти и реакции. Непринудено и иситинско.

Апликацията Petal Clip се грижи за перфектното монтиране на видеата, което спокойно може да направи всеки любител истински влогър. Само си представете колко цветно видео може да се получи, ако например подарите невероятен подарък на приятел и заснемете едновременно неговата и вашата реакция. Или кадри от любимия ви концерт, на които се виждате и вие и изпълнителят. Запечатване на страхотни спомени.

И така един необикновен смартфон ни превръща в създатели на съдържание, готови за нови емоции, вдъхновение и незабравими преживявания. Харесвам функциите му, камерата не спира да ме изненадва с хилядите възможности, а дизайнът му е повече от впечатляващ. Какво повече да иска човек от смартфона си?


Материалът е подготвен за Huawei.