Защо рискувах да разбъркам настройките на новия ми телевизор | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018
Защо рискувах да разбъркам настройките на новия ми телевизор 9
Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Защо рискувах да разбъркам настройките на новия ми телевизор

Той гледа. Тя гледа. Или как VIVACOM им припомни за магията на телевизията

| Редактор: Кристина Димитрова и Стоян Гогов 5 10941

Помните ли онези видеотеки от 90-те години? Ако сте били от тези хлапета, които прекарваха всеки свободен час в преглеждане на каталозите и набелязване на заглавия, които трябва да бъдат изгледани обезателно през уикенда - новата интерактивна телевизия от VIVACОМ ще ви допадне.

Тя вижда: Всеки си има личен профил

Усещането при изпробването на новия интерфейс на телевизора има онзи привкус – носталгично усещане за запознанствата между рафтовете на видеокасетите, препоръчването на филми от блондинката, която работи само през почивните дни и уговорки да ви дадат 4 касети наведнъж, макар да са позволени да се наемат само по две.

Ефектът „носталгично завръщане във времето“ е постигнат не само заради изчистения, минималистичен дизайн на новите менюта, които се появяват вляво и ниско долу на екрана , но и заради възможността самата телевизия да ви препоръча това, което е близко до вкуса ви – на базата на първите филми и сериали, които ще изгледате.

Възможно е направата на различен профил за всеки един от семейството

Снимка: Vivacom

Та случайно или не, говорейки си за носталгия по видеотеките от детството, моят първи избор бе „Младост“ на Сорентино. Очите ми попаднаха бързо на него в лентата с предложения. Бях си обещала да го гледам отдавна. Бърза проверка показва, че това е било през 2015 г. , когато е излязъл.

Ами, време е.

В наши дни не се налага да ходим до видеотеки, защото те просто не съществуват. Потънали са вдън земя, дори са изчезнали означителните надписи, забравени по вратите на общите помещения в блоковете, където обикновено се помещаваха. Затова пък сега доста по-рядко се налага да излизате от вкъщи, за да гледате нови и стари филми с добро качество.

И все пак - напоследък въобще не сте гледали толкова филми, нали така?

Няма го момичето от щанда, с което да обсъдите заглавията. Но пък каталози може да преглеждате у вас - без да се налага да събличате домашните дрехи. Последните месеци получихте възможността да се отпуснете и да си го позволите...

Какво установихте?

Каталогът във Видеотеката е наистина доста богат

Снимка: Vivacom

Тогава минавахте през видеотеката след училище и само набелязвахте заглавията за почивните дни, когато вашите ви даваха да гледате по 2-3 филма един след друг.

Сега може да го направите от вкъщи – просто преглеждайки каталога на интерактивната телевизия, който е обновен.

Тогава ходехте на кино поне веднъж месечно, а сега по-скоро спорадично и инцидентно. Кой е последният филм, който гледахте?

Сега може да наваксате у дома.

Тогава дори следяхте телевизионната програма, за да не пропуснете определени предавания или серийни филми.

Сега няма нужда да дебнете – може да върнете и да гледате в удобен момент. Може би не случайно първият филм, който ми хвана окото бе „Младост“ на Сорентино. Това е първият знак, че няма да съжалявам, че съм решила сама да се заема с преминаването към новата интерактивна телевизия на VIVACOM.

С риск да объркам всички настройки, успявам смело да извадя менюто на екрана и да премина напред. Действам интуитивно и съсредоточено, сякаш ще оперирам със скалпел, но изглежда почти невъзможно да бъркам, защото всъщност се оказват няколко последователни, логични стъпки.

Връща се мъжът ми, който цял ден слуша как се каня да преминавам към обновената интерактивна телевизия на VIVACOM, за да я тествам. Изглежда горд, че за първи път и след малко мрънкане за помощ, май съм се оправила сама с техниката. Все още е мнителен, дали не съм върнала първичните настройки на цялата система, но с радост отбелязва, че вече сме с новото меню. Очаквам да чуя критика, но е доволен, че визуализаторът на звука вече не скрива половината екран в долната част, а „деликатно е изтеглен в дясно“. А за хора като мен с малко повече диоптри късогледство иконите са доста големи и се виждат ясно от дивана. Правя сравнението, защото навремето един очен лекар ми каза, че ние, късогледите искаме винаги да виждаме нещата по-големи и по-ярки, отколкото са. Запомних го, защото ми звучеше добре за реализацията ми.

Може да гледате филми и сериали още със събуждането в почивния ден

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Как се справих?

Всичко започва с бутона „Меню“ на дистанционното, след което се натиска стрелката вдясно. От секция „Управление“ се избира „Изглед на менюта“, след което бутона „Превключи“. Потвърждава се замяната с „Да“, приемникът се рестартира и вече телевизията е с нов облик на екрана. Оказва се, че интерактивната телевизия можеш да си я вземеш навсякъде с теб - лятото на морето или на вилата срещу допълнителна такса, без значение кой е доставчикът на интернет. Запазени са познатите интерактивни функции за повечето канали – спиране на пауза, връщане назад и превъртане напред, телевизионен архив, достъп до различни видеотеки, въобще познатите ни опции. Новото в случая е интерфейсът на телевизията и това, за което стана дума по-рано - персонализираното изживяване. Всеки в семейството може да си направи собствен „профил“ или да вкара в списък с любими заглавията, които иска да гледа в даден момент. Личният профил на всеки в семейството дава възможност да се получат конкретни препоръки - при детето ще се появява съдържание на детски филми, при родителите това, което гледат обикновено. Още със стартирането се появява селекция на каналите и предаванията, които са гледани последно, като могат да започнат оттам, до където сте гледали. Препоръките са съдържание от Live TV и VOD – спрямо това, което гледаш.

В Live TV има списък с предаванията и филмите, които се излъчват в момента.

Във VOD/Търсене има възможности за търсене по актьор и режисьор както и постоянно обновено съдържание на филми, предоставяни от различни доставчици.

И макар информацията да изглежда много за женската главица, която не се справя с модерните технологии, то ползването на новия интерфейс изненадва с лесното приложение. В крайна сметка телевизорът се нагажда по теб, а търсенето се извършва от машината, която не замества блондинката от видеотеката, с която обсъждахте най-новите филми, но пък върши прекрасно нейната работа.

Гледането на телевизия никога не е било толкова интерактивно и богато преживяване

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Той вижда: Интерактивната телевизия на новото време

Ако запитате средна извадка от хора, дали гледат телевизия, то около половината може би ще отговорят отрицателно. Причината за това е комплексна, но е свързана с бедното съдържание и остарял интерфейс в днешния все по-мобилен и технологизиран свят. Истината обаче е, че телевизията също се развива и се е откъснала далеч от представата ни за статично удоволствие. Спирането на пауза на различни предавания, достъп до ТВ архив и до разнообразни библиотеки с филми са нещото, което върна зрителите пред екрана у дома им. Динамичния свят, от който сме част, изисква постоянни иновации.

От VIVACOM са разбрали добре това и развиват интерактивна телевизия от ново поколение. Обновената им IPTV услуга предлага всичко необходимо да върне отново интереса към гледането на телевизия. Ето какви са впечатленията ми, след като я тествах.

На първо място, от VIVACOM са заложили на мобилността.

Може да давате пауза и превъртате по всяко време

Снимка: Vivacom

За да гледате любимите си предавания, мачове или филми с висока резолюция вече не е необходимо да сте в къщи пред телевизора. Достъп до тях ще имате навсякъде (срещу допълнителна такса), където има фиксирана интернет свързаност, която не е необходимо да се предоставя от VIVACOM. Свързването на LAN кабела за интернет към IPTV приемника ви предоставя достъп до над 90 от най-предпочитаните и вълнуващи канала.

Приемниците на VIVACOM са толкова компактни и удобни за носене, че ако имате по-голям джоб, може да ги поберете и в него. Интерактивните функции, които са ключови за гледането на телевизия в съвременния свят, отново са налице за определени канали.

Като един от първите телекоми с интерактивна телевизия у нас, VIVACOM вече предлага много повече.

Аз, както и всеки останал потребител може да персонализира съдържанието спрямо собствените си предпочитания и интереси. Хората от едно семейство, могат да създават отделни профили – така при детето ще се появява като препоръчано едно съдържание (детски филмчета), при майката друго, при бащата – трето (например спорт), спрямо това, което най-често гледат. Всичко това е възможно, благодарение на новия интерфейс.

Само с едно натискане на зеления бутон от дистанционното се показва За Мен. От там е достъпна изключително богата база от съдържание. Спрямо това, кое се е гледало от съответния профил, My TV препоръчва предавания, филми, сериали.

Така може лесно да откриете нещо ново, което да пасва на вкуса ви.

Като фен на футбола няма как да не харесам новата интерактивна телевизия на VIVACOM?

Статистиката е в реално време и може да се пуска и изключва по желание

Снимка: VIVACOM

Гледането на мач никога не е било толкова информативно. Само с един клик по дистанционното на TV екрана се появява допълнителен прозорец, в който може да се види детайлна информация за отборите в реално време, класирането в първенството, случилото се на терена и любопитна статистика. Както знаем статистиката е безпристрастна, но понякога достъпът до нея е доста труден.

С новата функционалност можем да забравим за ровенето по сайтове или разчитането на футболните предавания да ни предоставят статистика само няколко пъти по време на мача. Филмовите фенове също могат да са доволни.

Благодарение на новия интерфейс те могат да търсят филми във Видеотеката по техните режисьори или актьори. Филмовото усещане не се нарушава от реклами, а качеството винаги е на най-високото възможно ниво. От VIVACOM са направили всички необходими стъпки, за да върнат почитателите на доброто кино пред екраните, за да им дадат много по-добро изживяване.

Навигирането из богатите колекции от филми е доста лесно

Снимка: Vivacom

Истината е, че добрият филм не може да се гледа пред компютъра или още по-лошо – пред малкия екран на смартфона. Телевизорът си остава най-доброто средство за кино изживявания вкъщи, а от VIVACOM са се постарали да улеснят максимално зрителите. Помислено е дори за децата, които могат да имат свои профили, включващи както любими детски предавания, така и уроци по английски. Услугата IPTV мобилност е особено удобна за лятото, когато всеки от нас се старае да има повече свободно време за почивка на море и на планина или за да свърши малко полезна работа на село или на вилата си.

Достъпът до любими предавания, филми и спорт никога не е бил по-лесен на тези места. Излизайки от вкъщи вие продължавате да пазите своя профил.

Например, когато пристигнете на морето може да догледате филм, който сте започнал вечерта преди да пътувате. Персонализираното ви съдържание е до вас, без значение къде се намирате.

Ако сте бил на плажа или в градината и не сте успял да гледате важно за вас предаване, то няма защо да се ядосвате. Само с няколко клика по дистанционното може да пуснете пропуснатото съдържание и да му се насладите. Ако имате затруднения при използването на обновената интерактивна телевизия, то в секция My TV са налични и обучителни видеа, показващи необходимите стъпки за възползването от възможностите на новата услуга.

Истината обаче е, че едва ли ще имате нужда от тях.

Преминаването към новия интерфейс става от меню Управление, където се се избира Изглед на менюта, след което се натиска бутонът Превключи, като промяната се потвърждава. Навигирането из него е изключително удобно и интуитивно.

Достъпът до новите търсения, футболни статистики и профили става още по-лесно.

Новият интерфейс, неговите богати възможности и съдържание, както и голямата мобилност са всички необходими съставки, които да направят гледането на телевизия много по-съвременно и интерактивно удоволствие.

Снимка: Виваком

Рекламна публикация 

Защо рискувах да разбъркам настройките на новия ми телевизор 9

Защо рискувах да разбъркам настройките на новия ми телевизор

Той гледа. Тя гледа. Или как VIVACOM им припомни за магията на телевизията

| Редактор: Кристина Димитрова и Стоян Гогов 5 10941 Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Помните ли онези видеотеки от 90-те години? Ако сте били от тези хлапета, които прекарваха всеки свободен час в преглеждане на каталозите и набелязване на заглавия, които трябва да бъдат изгледани обезателно през уикенда - новата интерактивна телевизия от VIVACОМ ще ви допадне.

Тя вижда: Всеки си има личен профил

Усещането при изпробването на новия интерфейс на телевизора има онзи привкус – носталгично усещане за запознанствата между рафтовете на видеокасетите, препоръчването на филми от блондинката, която работи само през почивните дни и уговорки да ви дадат 4 касети наведнъж, макар да са позволени да се наемат само по две.

Ефектът „носталгично завръщане във времето“ е постигнат не само заради изчистения, минималистичен дизайн на новите менюта, които се появяват вляво и ниско долу на екрана , но и заради възможността самата телевизия да ви препоръча това, което е близко до вкуса ви – на базата на първите филми и сериали, които ще изгледате.

Възможно е направата на различен профил за всеки един от семейството

Снимка: Vivacom

Та случайно или не, говорейки си за носталгия по видеотеките от детството, моят първи избор бе „Младост“ на Сорентино. Очите ми попаднаха бързо на него в лентата с предложения. Бях си обещала да го гледам отдавна. Бърза проверка показва, че това е било през 2015 г. , когато е излязъл.

Ами, време е.

В наши дни не се налага да ходим до видеотеки, защото те просто не съществуват. Потънали са вдън земя, дори са изчезнали означителните надписи, забравени по вратите на общите помещения в блоковете, където обикновено се помещаваха. Затова пък сега доста по-рядко се налага да излизате от вкъщи, за да гледате нови и стари филми с добро качество.

И все пак - напоследък въобще не сте гледали толкова филми, нали така?

Няма го момичето от щанда, с което да обсъдите заглавията. Но пък каталози може да преглеждате у вас - без да се налага да събличате домашните дрехи. Последните месеци получихте възможността да се отпуснете и да си го позволите...

Какво установихте?

Каталогът във Видеотеката е наистина доста богат

Снимка: Vivacom

Тогава минавахте през видеотеката след училище и само набелязвахте заглавията за почивните дни, когато вашите ви даваха да гледате по 2-3 филма един след друг.

Сега може да го направите от вкъщи – просто преглеждайки каталога на интерактивната телевизия, който е обновен.

Тогава ходехте на кино поне веднъж месечно, а сега по-скоро спорадично и инцидентно. Кой е последният филм, който гледахте?

Сега може да наваксате у дома.

Тогава дори следяхте телевизионната програма, за да не пропуснете определени предавания или серийни филми.

Сега няма нужда да дебнете – може да върнете и да гледате в удобен момент. Може би не случайно първият филм, който ми хвана окото бе „Младост“ на Сорентино. Това е първият знак, че няма да съжалявам, че съм решила сама да се заема с преминаването към новата интерактивна телевизия на VIVACOM.

С риск да объркам всички настройки, успявам смело да извадя менюто на екрана и да премина напред. Действам интуитивно и съсредоточено, сякаш ще оперирам със скалпел, но изглежда почти невъзможно да бъркам, защото всъщност се оказват няколко последователни, логични стъпки.

Връща се мъжът ми, който цял ден слуша как се каня да преминавам към обновената интерактивна телевизия на VIVACOM, за да я тествам. Изглежда горд, че за първи път и след малко мрънкане за помощ, май съм се оправила сама с техниката. Все още е мнителен, дали не съм върнала първичните настройки на цялата система, но с радост отбелязва, че вече сме с новото меню. Очаквам да чуя критика, но е доволен, че визуализаторът на звука вече не скрива половината екран в долната част, а „деликатно е изтеглен в дясно“. А за хора като мен с малко повече диоптри късогледство иконите са доста големи и се виждат ясно от дивана. Правя сравнението, защото навремето един очен лекар ми каза, че ние, късогледите искаме винаги да виждаме нещата по-големи и по-ярки, отколкото са. Запомних го, защото ми звучеше добре за реализацията ми.

Може да гледате филми и сериали още със събуждането в почивния ден

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Как се справих?

Всичко започва с бутона „Меню“ на дистанционното, след което се натиска стрелката вдясно. От секция „Управление“ се избира „Изглед на менюта“, след което бутона „Превключи“. Потвърждава се замяната с „Да“, приемникът се рестартира и вече телевизията е с нов облик на екрана. Оказва се, че интерактивната телевизия можеш да си я вземеш навсякъде с теб - лятото на морето или на вилата срещу допълнителна такса, без значение кой е доставчикът на интернет. Запазени са познатите интерактивни функции за повечето канали – спиране на пауза, връщане назад и превъртане напред, телевизионен архив, достъп до различни видеотеки, въобще познатите ни опции. Новото в случая е интерфейсът на телевизията и това, за което стана дума по-рано - персонализираното изживяване. Всеки в семейството може да си направи собствен „профил“ или да вкара в списък с любими заглавията, които иска да гледа в даден момент. Личният профил на всеки в семейството дава възможност да се получат конкретни препоръки - при детето ще се появява съдържание на детски филми, при родителите това, което гледат обикновено. Още със стартирането се появява селекция на каналите и предаванията, които са гледани последно, като могат да започнат оттам, до където сте гледали. Препоръките са съдържание от Live TV и VOD – спрямо това, което гледаш.

В Live TV има списък с предаванията и филмите, които се излъчват в момента.

Във VOD/Търсене има възможности за търсене по актьор и режисьор както и постоянно обновено съдържание на филми, предоставяни от различни доставчици.

И макар информацията да изглежда много за женската главица, която не се справя с модерните технологии, то ползването на новия интерфейс изненадва с лесното приложение. В крайна сметка телевизорът се нагажда по теб, а търсенето се извършва от машината, която не замества блондинката от видеотеката, с която обсъждахте най-новите филми, но пък върши прекрасно нейната работа.

Гледането на телевизия никога не е било толкова интерактивно и богато преживяване

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Той вижда: Интерактивната телевизия на новото време

Ако запитате средна извадка от хора, дали гледат телевизия, то около половината може би ще отговорят отрицателно. Причината за това е комплексна, но е свързана с бедното съдържание и остарял интерфейс в днешния все по-мобилен и технологизиран свят. Истината обаче е, че телевизията също се развива и се е откъснала далеч от представата ни за статично удоволствие. Спирането на пауза на различни предавания, достъп до ТВ архив и до разнообразни библиотеки с филми са нещото, което върна зрителите пред екрана у дома им. Динамичния свят, от който сме част, изисква постоянни иновации.

От VIVACOM са разбрали добре това и развиват интерактивна телевизия от ново поколение. Обновената им IPTV услуга предлага всичко необходимо да върне отново интереса към гледането на телевизия. Ето какви са впечатленията ми, след като я тествах.

На първо място, от VIVACOM са заложили на мобилността.

Може да давате пауза и превъртате по всяко време

Снимка: Vivacom

За да гледате любимите си предавания, мачове или филми с висока резолюция вече не е необходимо да сте в къщи пред телевизора. Достъп до тях ще имате навсякъде (срещу допълнителна такса), където има фиксирана интернет свързаност, която не е необходимо да се предоставя от VIVACOM. Свързването на LAN кабела за интернет към IPTV приемника ви предоставя достъп до над 90 от най-предпочитаните и вълнуващи канала.

Приемниците на VIVACOM са толкова компактни и удобни за носене, че ако имате по-голям джоб, може да ги поберете и в него. Интерактивните функции, които са ключови за гледането на телевизия в съвременния свят, отново са налице за определени канали.

Като един от първите телекоми с интерактивна телевизия у нас, VIVACOM вече предлага много повече.

Аз, както и всеки останал потребител може да персонализира съдържанието спрямо собствените си предпочитания и интереси. Хората от едно семейство, могат да създават отделни профили – така при детето ще се появява като препоръчано едно съдържание (детски филмчета), при майката друго, при бащата – трето (например спорт), спрямо това, което най-често гледат. Всичко това е възможно, благодарение на новия интерфейс.

Само с едно натискане на зеления бутон от дистанционното се показва За Мен. От там е достъпна изключително богата база от съдържание. Спрямо това, кое се е гледало от съответния профил, My TV препоръчва предавания, филми, сериали.

Така може лесно да откриете нещо ново, което да пасва на вкуса ви.

Като фен на футбола няма как да не харесам новата интерактивна телевизия на VIVACOM?

Статистиката е в реално време и може да се пуска и изключва по желание

Снимка: VIVACOM

Гледането на мач никога не е било толкова информативно. Само с един клик по дистанционното на TV екрана се появява допълнителен прозорец, в който може да се види детайлна информация за отборите в реално време, класирането в първенството, случилото се на терена и любопитна статистика. Както знаем статистиката е безпристрастна, но понякога достъпът до нея е доста труден.

С новата функционалност можем да забравим за ровенето по сайтове или разчитането на футболните предавания да ни предоставят статистика само няколко пъти по време на мача. Филмовите фенове също могат да са доволни.

Благодарение на новия интерфейс те могат да търсят филми във Видеотеката по техните режисьори или актьори. Филмовото усещане не се нарушава от реклами, а качеството винаги е на най-високото възможно ниво. От VIVACOM са направили всички необходими стъпки, за да върнат почитателите на доброто кино пред екраните, за да им дадат много по-добро изживяване.

Навигирането из богатите колекции от филми е доста лесно

Снимка: Vivacom

Истината е, че добрият филм не може да се гледа пред компютъра или още по-лошо – пред малкия екран на смартфона. Телевизорът си остава най-доброто средство за кино изживявания вкъщи, а от VIVACOM са се постарали да улеснят максимално зрителите. Помислено е дори за децата, които могат да имат свои профили, включващи както любими детски предавания, така и уроци по английски. Услугата IPTV мобилност е особено удобна за лятото, когато всеки от нас се старае да има повече свободно време за почивка на море и на планина или за да свърши малко полезна работа на село или на вилата си.

Достъпът до любими предавания, филми и спорт никога не е бил по-лесен на тези места. Излизайки от вкъщи вие продължавате да пазите своя профил.

Например, когато пристигнете на морето може да догледате филм, който сте започнал вечерта преди да пътувате. Персонализираното ви съдържание е до вас, без значение къде се намирате.

Ако сте бил на плажа или в градината и не сте успял да гледате важно за вас предаване, то няма защо да се ядосвате. Само с няколко клика по дистанционното може да пуснете пропуснатото съдържание и да му се насладите. Ако имате затруднения при използването на обновената интерактивна телевизия, то в секция My TV са налични и обучителни видеа, показващи необходимите стъпки за възползването от възможностите на новата услуга.

Истината обаче е, че едва ли ще имате нужда от тях.

Преминаването към новия интерфейс става от меню Управление, където се се избира Изглед на менюта, след което се натиска бутонът Превключи, като промяната се потвърждава. Навигирането из него е изключително удобно и интуитивно.

Достъпът до новите търсения, футболни статистики и профили става още по-лесно.

Новият интерфейс, неговите богати възможности и съдържание, както и голямата мобилност са всички необходими съставки, които да направят гледането на телевизия много по-съвременно и интерактивно удоволствие.

Снимка: Виваком

Рекламна публикация