Според репортера на The Information Уейн Ма Apple разработва версия на таблета iPad с 16-инчов диагонал на дисплея. Ако това е вярно, бъдещият iPad ще бъде най-голямото устройство от този тип за компанията. В момента iPad Pro с 12,9-инчов диагонал е най-големият таблет на Apple.

"16-инчовият iPad вероятно ще бъде насочен към професионалисти в областта на творчеството, като например художници и дизайнери, за които устройството с по-голям екран е за предпочитане" - споделя Ма в свое изявление. Не е обявена допълнителна информация за 16-инчовия iPad, така че потребителите могат само да спекулират за сега.

Трябва да се отбележи обаче, че журналистът от Bloomberg Марк Гурман съобщи миналата година, че Apple обмисля да произвежда таблети с по-големи екрани. Очаква се тези устройства да помогнат за "размиване на границата" между таблет и лаптоп. Авторитетният анализатор Рос Янг заяви по-рано тази година, че Apple се готви да пусне на пазара 14-инчов iPad Pro с мини-LED дисплей.

Като се имат предвид тези слухове, можем да предположим, че Apple планира да произвежда масово 14-инчовата и 16-инчовата версия на iPad Pro. Представители на компанията все още не са коментирали въпроса.