С нетрадиционен за социална мрежа бизнес е на път да се захване Facebook. Става въпрос за малки кафенета, които предстои да открие компанията във Великобритания. Изглежда това е поредният опит на Марк Зукербърг и мениджърите му да спечелят обратно загубеното доверие на не малка част от потребителите си.

Кафенетата ще имат за цел да се превърнат в мястото, на което потребители, нямащи възможност сами да се справят с настройките за поверителност в своите акаунти, да получат помощ. На място всеки ще може да свери със специалисти как да настрои акаунта си, така че да показва точно толкова информация на света, колкото те смятат за нужно.

И всичко това, разбира се, докато Facebook потребителят пие чаша ароматно кафе преди работа. Интересна подробност е, че поне за сега се предвижда кафенетата да предоставят напитките безплатно, вероятно ако докажете че сте отишли именно заради Facebook, а не за да се възползвате.

Стартирането на мрежа от кафенета е поредният опит на компанията да оправи реномето си, което пострада много след случая с Кембридж Аналитика през 2016 година. От тогава до сега скандалите не спират, като само през последната седмица имаше отново няколко такива, най-големият свързан с "подслушване" на Messenger.

Според мнозина Facebook кафенетата няма да променят много нещата, но да видим - кой не обича безплатно кафе?