Новата серия смартфони на Apple iPhone 12 идва с редица новости, като може би най-интересната от тях е добавената 5G свързаност. Два от моделите вече са налични, а междувременно iFixit са успели да разглобят iPhone 12 и iPhone 12 Pro, като споделят и частична информация за това как изглеждат те отвътре, предава Mobile Bulgaria.

Двете устройства си приличат, като по-евтиният модел има пластмасов елемент на мястото, на което при Pro варианта са телефото обективът и сензорът LiDAR. Те предлагат еднакви батерии с капацитет 10.78 Wh, което е по-малко от 11.91 и 11.67Wh в iPhone 11 и 11 Pro.

Тази година телефоните са с по-големи дънни платки и дисплеят се отваря от дясната страна, което е промяна спрямо предходното поколение. От iFixit разкриват два модула с 5G антени, като в случая устройствата поддържат работа с честоти от диапазона mmWave.

Като цяло се отчита, че повечето важни компоненти са модулни и лесни за смяна, използвани са предимно винтове за сметка на повече лепило и са въведени сериозни стъпки за защита от проникване на вода. Що се отнася до оценката на възможността за ремонт на устройството, тя е 6 от 10.