Саудитската космическа комисия (СКК) съобщи, че космическият кораб с астронавтите Раяна Барнауи и Али Алкарни, заедно с екипажа на мисията "Ax-2" до Международната космическа станция (МКС), се завърна на Земята, предаде Саудитската агенция по печата (СПА).

Комисията отбеляза, че научните експерименти на двамата саудитски астронавти на борда на МКС са приключили успешно.

Двамата астронавти са дали своя успешен принос за научните проучвания в полза на човечеството, като използваха предоставените възможности от изследването на космоса и многото свързани с него индустрии.

Първата по рода си мисия е значително постижение за Саудитска Арабия. Тя допринесе за технологичния и научния напредък на страната в космическата сфера. Саудитска Арабия е една от малкото страни, в които екип провежда космически научни мисии и изследователски пътувания на орбита около Земята.

Според СКК космическият кораб с Барнауи и Алкарни на борда се е приводнил безопасно в Атлантическия океан.

Навлизането на космическия кораб в земната атмосфера е довело до значително забавяне на кацането, като са били използвани големи въздушни възглавници и чадъри. Лодки на компанията "Спейс Екс" (SpaceX) са посрещнали астронавтите, когато капсулата се е приводнила.