Новият собственик на Twitter Илон Мъск оборудва офисите на социалната мрежа със спални. Те са предназначени за уморени работници, чийто график е повече от натоварен, съобщава Би Би Си.

Във вече изтрита публикация Мъск разкрива, че също работи и спи в офиса на Twitter, "докато организацията не бъде оправена".

Миналия месец той изпрати имейл до всички работници в сайта. В него милиардерът уведомяваше служителите, че ги чака "хадкор режим на работа".

Би Би Си получи снимки на дивани в Twitter, използвани като легла, както и на конферентна зала трансформирана в спалня. В офиса дори е монтирана и пералня за дрехите на служителите.

Строителна инспекция на Сан Франциско обяви, че разследва възможно нарушение на строителния кодекс след жалба.

Лошата работна етика на Мъск е добре документирана със служители в останалите му компании. Често те са принудени да работят до краен предел и на голяма лична цена. Според милиардера това си заслужава, заради "каузата" на компаниите.

Тази натовареност понякога дава добри резултати. Пример за това е SpaceX и успеха на ракетите на компанията. Друг път обаче резултатите са пагубни. Претоварването и ускорените графици са довели до същински хаос във фирмата за мозъчни импланти Neuralink на Илон Мъск. В следствие на изтощението са били провеждани прибързани и объркани експерименти със животни. В резултат на тях около 1500 маймуни, прасета, овце и други бозайници са били умъртвени.

Мъск обича да споделя, че също е спал в офисите и фабриките на компаниите си, демонстрирайки високо ниво на отдаденост.

"Това не е добре. Поредният неизречен знак на неуважение. Няма дискусия. Просто така и леглата се появиха", споделя с огорчение пред Forbes анонимен служител на Twitter. 

"Хората вече работят до късно вечерта, така че до известна степен от леглата има смисъл", коментира друг вътрешен източник.