Мъск оборудва офиса на Twitter със спални за работниците си

Служителите работят над нормата и не напускат сградите на компанията

Обратно в новината

Коментари - Мъск оборудва офиса на Twitter със спални за работниците си | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това с 80+ часа работи само с бачкерска работа. Ако е интелектуална, след макс 5,6 месеца си тотално burned out и няма никаква полза Ако само проказваш няма проблеми, но ако наистина вършиш работа си аут. За нещастие доста от така наречените мениджъри или си затварят очите или не разбират

Същата работа... само че представена от ПР а не от критикар;) 23.01.2019 "Финландия внедрява следобедния сън на работното място. Профсъюзите в страната са стигнали до извода, че сънят в средата на работния ден се отразява ползотворно не само на продуктивността на служителите, но и на финансовото благополучие на фирмите. До извода за ползите от дневния сън от 30 до 60 мин, в зависимост от политиката на конкретната фирма, профсъюзите стигат след допитване до служители от различни компании. В него много работещи споделят за умората си на работното място и за физически дискомфорт, като болки в гърба и ставите при седяща работа,"

Айде още един неразбрал разликата между "следобеден сън" и спане в офиса от немай къде след като си работил 12 часа....

Много добре съм я разбрал... както един колега е писал по-надолу в момента тези които не искат да работят в офисите на Туитър измислят какви ли не небивалици за това какво ги чака в офиса, и защото едно твърдение на мързелите не е вярно авторът на горната статия е взел снимки от къде ли не само не и от истински офис на туитър. А на "робите" на Мъск дават дума само защото се озъби на Демократическата партия на САЩ... иначе до момента пълно мълчание, нищо че Мъск не си е сменил тертипа на работа, който си изработи още по времето на Пей Пал, когато Мъск пак спеше на дивана в офиса-)

Аз па няма да му работя но тоя

Това, което не разбирам е защо непрекъснато се заяждате с Мъск. Когато купи Туитър, той откри, че тия са си построили комунизма. Безброй постове и постченца на хора, дето никаква работа не вършат и само заплатите си вървят. Абсолютни никаква смислена организация. Загуби от десетки милиони на месец. Като се хвана да разбута тоя кокошарник, който на всичкото отгове се беше самообявил за морална цензура, всичкото лежач изпищя на умряло. Мъск е човек работохолик и велик организатор, той няма да търпи подобно нищонеправене. Разрита всички мързеливци и ясно обяви, че "нема лабаво". Той самият се разхожда с една сглобяема къща, спи в нея пред заводите и предприятията и прави така, че тези предприятия да са смислени и печеливши. Роби били... Всеки, който не го устройва е свободен да напусне. В едно смислено предприятие имат място само хора, които бачкат здраво и не се мотаят. Само така заплатите са заслужени, колкото и да са големи. Който му харесва - да заповяда, който не - друм.

Работната седмица е 40 часа. Плюс това има ограничения за полагането на извънреден труд. Сто процента е сигурно, че Мъск нарушава законите, както впрочем и Джеф Безос в ,,Амазон". Иначе, да, ляволибералните медии действат избирателно и се сетиха за лошата страна на Илон, след като той подкрепи републиканците, намали (а не премахна) цензурата в ,,Туитър" и и т.н.

Сто процента е сигурно, че ако в Америка някой наруши правата ти по какъвто и да е начин, ще му скъсаш задника от обезщетения. С две думи - Мъск няма как да наруши без последици ничии права.

Това са общи приказки и лозунги на фона на масовите стрелби, секс скандали от рода ,,ПицаГейт", Джефри Епстийн, лаптопа на Хънтър Байдън, скандалите в Холивуд и шоубизнеса.

се възмутиха че Мъск спря дистанционната работа и пак ги събра в офисите... всичко останало са сълзливи разкази от хора които не щат да работят в съответствие с трудовите им договори.

това , че се налага хората да спят в офиса показва че е точно обратното на велик организатор. Няма никакво планиране на задачи и ресурси .стилът у е ултиматижен. затова и 75% от команията си замина

Които пращи от русофилска пропаганда, но се банват хора за всякакви тъпотии нарушаващи някакви така наречени стандарти на общността. Е това ако някои може логически издържан да ми обясни как и защо се случва му пиша отличен за конгнитивни умения.

Има и една спалня.Там с любимата колежка ,която е билзка до сърцето ,няма да е точно почивка ,но това натоварване е прекрасно изживяване и с нови сили ще се работи в очакване на следващата почивка в същият формат

Мъски е почерпил челен опит от иноваторите от Х.ювей. Там бяха докарали една групичка около стотина инжинери от Китай и в офисите на Цариградско им бяха обособили етажи за спане и етажи за бачкане. Няма излизане, бачкаш 24/7. Съмнявам се, че някоя от държавните агенции или служби са се заинтересували изобщо от съдбата на китайчетата или пък някой от софийска община е имал нещо против офис сграда да се ползва и за спалня. Имал съм среща с някои от тези инжинери по работа. Първата им цел беше да намерят начин как да драснат към Англия или Германия и да теглят една майна на робовладелците си.

Е нищо за левицата. Понякога е нужно дори да не спиш за да поправиш левичарските издънки.

Демократическа пропаганда за прости дебили. Ами разбрахме че Байдън и банда демократи се разправят с всеки инакомислещ възможно най-жестоко и по света и в Америка Човека вчера купи Туитъра, а днес им слага легла за да им направи екстри и удобства каквито до сега не са имали при сищите условия на работа, а пропагандата на демократрите веднага го изопачава, като че работниците са роби и Мъск ги държи там на сила С опитните животни същата работа - били умъртвени 1500. Ами по-голямата част от опитните йивотни умират, те затова са опитни животни. Добре че Мъск не е купил някоя кланница че тогава демократите щаха да му направят трибунал за геноцид на кравите

Човека вчера купи Туитъра, а днес им слага легла за да им направи екстри и удобства каквито до сега не са имали при сищите условия на работа Абе гъбо! Легла се слагат в яслите и детските градини, а не за "удобство" на работните места. Служителите били нямали същите "екстри и удобства" преди Мъск... сигурно защото когато е трябвало да спят, са си били вече по къщите? Какъв Байдън, какви демократи, какво разправяне те гонят.... Толкова ли сте откачени наистина всичките "републиканци", че навсякъде ви се привижда конспирация на политическия противник?

Личи си че си от простите дебили за които е предназначена тази елементарна пропаганда Как така става да купиш фирма и веднага да им промениш условията на работа бе дебил?! Нали трябва служителите да подпишат нови трудови договори бе дебил?! И от какъв зор ще го прави и кой ще му пшозволи радикално да им промениш условията на работа?! Освен това в САЩ живеят под наем и легла в офиса означава голямо пестене на пари от наем на жилище в което се прибираш само за да спиш а го плащаш за цялото денонощие та губиш и време за път на сам на там и пари за транспорт Гъба имаш в главата вместо мозък

А дупи дали му дават? Вероятно, то нали за пари всичко се дава..

АКО в съда се докаже, че не осигурява здравословни условия на труд... Бедна му е фантазията на Мъск какво може да му се случи.

"Бедна му е фантазията на Мъск" ?! :-))))))))

Да, бе! (нерегистриран), Това, че си корифей и иноватор не означава, че не трябва да спазваш законите. Няколко служителя да го осъдят, че са се разболяли поради нездравословни условия на труд... Опашка ще се заформи, вервай ми(както с 'изнасилените' актриси)...

Това е един от най-богатите хора в смисъла на индивидуален капитал, не говоря за семейните капитали на свръбогатите. В този смисъл не берете грижа за условията на труд ще намери начин да се справи вероятно плаща повече на хората които работят повече.

Да вземе и по една секс кукла да им сложи в леглата! Да са задоволени хората...

Ще има да се жулят взаимно там момчетата, ех Мъски, ще ги пратиш право на розовата планета

Се задава с пълна сила!

Не е свързано с това че може да се наложи да по работиш повечко. Мързеливи те хора са в основата на тоталитарните системи. Винаги се случват благодарение на най простите и мързеливи.

"Без звезди"!

Ако работиш по същия начин като Мъск, със същото мислене, толкова време, колкото Мъск, ще ти даде ли 100 милиарда? Щото ако "да" и аз ще се прежаля :)

Не, ти си тъп, не ставаш!!!

Kраварско робство !

африканско робство всъщност.

Вероятно сте метални жертви.

На някакъв необичаен PR ми мяза това. Масовите уволнения биха имали смисъл, ако иска да се отърве от търтеите и да остави кадърните и ефективни хора. Но въпросните, колкото и да му се радват и да го идеализират, не биха били особено мотивирани от такива ходове. Със спане в офиса нищо хубаво не може да се очаква в дългосрочен план. Едно е да си започващ предприемач - тогава се очаква, че може да трябва да работиш по 16 часа на ден, но това го правиш доброволно. Ама в една огромна и вече развита компания, да очакваш, че служителите ти ще са щастливи да го правят... не знам. :)

И не забравяй, че предприемача макар, че поема риска, накрая обира и големите печалби (ако има такива). Той не е на заплата. Ако бачкаш на заплата по 16 часа, си просто будала.

Скоро и тоалетната чиния ще я слагат в офиса. Направо и килията на ареста в сградата и едно Arbeit macht frei на входа на сданието.

Е робство, за свободния начин за независим живот.

Twitter се пука по шевовете от натоварване за разлика от сайтовете на остарелите медии !

Единия офис толкова много прилича на хотелска стая с изглед към катедралата Свети Павел в Рим че сигурно Мъск държи хората си в стаи с фототапети наместо прозорци, а пералнята е снимана някъде из Анадола... което само показва колко голям е размаха на Мъск, но строителният надзор дебне и се е самосезирал заради липсата на работещ климатик в стаята с "духалката".

Скоро ще заприлича на затворническа килия.

Авторът на статията просто не се е сетил да сложи снимки от някой затвор, но тъй като и този път не е използвал оригинални снимки от офис ...то другия път ще те послуша и ще прасне снимки от Гуантанамо.

Пералнята е довлечена от спец операция "Z"

Аха, мхм! Но ще се насърчава раждаемостта или дрямката в работно време??

Те 80% от програмистите са мъже. Та за раждаемост няма да стане.

В анадола ве още се надяват на успех...

Мъск се превърна в най-големия злодей, защото спря цензурата на публикации за съдържанието на лаптопа на Хънтър Байдън. Сега го тричат с подобни медийни клевети, инспекции по труда и др. социални бухалки.

Именно ! Хората сега четат новините от twitter , не чакат остарелите медии да им кажат какво да мислят ! Последните са го закъсали здраво и отърване няма :)

Всички леви медии взеха вкупом да атакуват Мъск, след като купи Туитър и отвори секретните файлове за намеса на "Демократичната" партия в изборите в САЩ през 2020г. Атаката започна още преди междинните избори, когато каза на хората да гласуват за републиканците. Вече се вижда кои медии и институции са под контрола на крайно левите. А миналата година той беше личност ан годината.

файлове е отворила :D като туитър дори не позволява съхраняване на файлове :D

Мъски много ги глези, тук за тази цел ползваме парапетите в парламента.

Средният американец живее доста по-добре от българина, затова коментарите ви са смешни и жалки. Стига с тази българска завист. Добрият живот в нормалните страни се постига с труд, а не с кражби и далавери като в БГ. Като не искате да работите, недейте. Никой не ви кара. И Мъск не ги е карал насила, платил си е.

Питай Урсула с 10-те дози от "истинските ваксини" на човек. Як "труд" :D

явно не си ходил и не си виждал - средният американец ходещ на ресторант веднъж в годината и на почивка веднъж в живота. закусва консерви с риба от 20 цента. с кредит за 30- години щото притежава около един диван и два стола. айде няма нужда от фалшивите американски мечти. виж ако си от богатите 10% е друго.

Глупи, ври вас орките в рашистан верно няма средна гласа и не знаете какво е. Това е гръбнака на икономиката, не като в азиатската ви кочина където олигарсите които държат кладенците...

в страната измислила Бидонвилите сякаш има срердна класа... или да живееш на паркинг се смята за голямо постижение на "средния" американец;)

Средният американец най- често е испаноговорящ, алкохолик, над 60% в случаите е и наркоман в различна степен на зависимост... Не, благодаря! Ти си мечтай да си "среден" американец....

Илъне, аз бих спал там през деня, а вечер както обикновено вкъщи !

Що да работим прав, кат мое и легнал? А защо изобщо и да работим?!

За робите друсалка и зрелища. Хляб и почивка не им се полага щит мислят за правата си.

Още ли не разбрахте, каква е стратегията Мъск? Прави скандали с цел реклама на Tweeter. Много добре обмислени ходове. Тоя е толкова хитър...

А как наел ли е? Леглата са двойни???

Каки наел ли е?

Тези двойни легла предполагат да си легнем с някой - я колежка, я колега, според джендър ориентацията. Само че кой ще играе ролята на домакиня - визирам пералните...

да си лягат - само да не правят прайдове.

в България това е, често срещана практика. Поради липса на легла се използват бюрата в офисите при нощна смяна. Един мериджей холандец даже го бяха записали на камера. Абициозни девойки много а за амбициозни селяндури да не говорим... Затова се махнах от кочината.

да бе, всичко става само в България и никъде другаде...

Затова първата и неотложна работа на чуждестраните мериджеи в София е да посетят Студентски Град.... през ноща...

и в Амстердам да минат през червените фенери, и?

Жалко, че сравняваш студентски град с червените фенери в Амстердам. Това и аз не бих си го позволил. Много жалко...

Интересно.... като им сервираха вино или бира в работно време не идваха инспекции да поверят дали не е бар или ресторант....

Тъпаци! На човек му е нужно семейство, приятели и какво да си сложи на масата... Но човешката алчност кара хората да стават роби на още по- алчни от тях... Викат му "цел в живота", други "американска мечта"... Пълни глупости! Аз му викам бездънна алчност! Да са живи и здрави, сами са решили да са роби, не мисля, че някой на сила ги кара да работят за болния Мъск...

аз да ти кажа не вярвам на тези рязко новопоявили се на широката мейдийна трибуна критици.

Обаче как започнаха да го мятат с лайна демократическите сили...

Видя, че вече идиотията не му върви, погнаха го по всички фронтове заради нарушения на закона (подизпълнители на Тесла, злоупотреба с финанси от НАСА, игри на фондовата борса с биткойна от преди 1 година, да не говорим за съдебни дела на служители, проблеми със заводите за батерии и т.н и т.н.) - и реши да заеме политическа страна, та да се оправдава с политическа репресия... До преди 2 години псуваше по Тръмп, а сега му е първа дружка....

такава свинщина както сега не е имало преди да пусне акаунта на Тръмп.

и да, да псуваш - критикуваш емоционално - някого е едно. да му запушваш устата и да манипулираш фактите около него и съперниците му е съвсем-съвсем друго. едното е лично мнение. другото е медиен болшевизъм.

Честито, а казват че робовладелският строй в САЩ бил ликвидиран и такъв имало само в Рассията.

Значи преди за говедарите(роботите) най големия кеф беше да метнат една мръвка на барбекюто в парка в почивния ден,но вече и тази "върховна"награда не се полага... Ще се работи и докато се преспива по час-два! Демокрация,ценности,пазарна икономика сър.....

Пътят към ада е покрит с добри намерения. Винаги. Такива като Мъск преди сто години са пускали биячите си с бухалки и вериги да убиват организатори на профсъюзи. Сега го правят по-друг начин, но целта е същата. Беше казал преди месец, че очаква инженерите в туитър да работят по 80-100 часа на седмица.

Пич, човека се готви за момента, в който ще трябва да се изправи срещу Япония, Корея, Китай. А ти пулбикувай заплатите и бонус пакета, щото в България има хора с по 14 часа на ден за две минимални.

За това навремето профсъюзите с кеф се обръщат и плащат на мафията ,а после такива като мъскчо са мрънкаки и са изпълнявали заповедите на кръсникът !

Ами тези в САЩ нямат ли кодекс на труда, нямат ли трудови договори с определено работно време, нямат ли синдикати. Колкото до Мъск, той е ясен, обикновен скапан експлоататор.

Принципно всеки е свободен да напусне. Щом не го правят - значи са намерили някакъв баланс, който да оправдае дългия работен ден - вероятно паричен.

ПИПО

Или безизходица....

Пипо, ако под безизходица имаш впредвид да си намерят друга, нормална работа с адекватна за бранша заплата, НЕ СИ ПРАВ. безизходица е, когато си свикнал да получаваш 2 - 3 пъти над сходната позиция, а да работиш 50% от времето, и не искаш да отидеш на нормалния пазар.

ПС та, ПИПО, браншът е гладен за образовани и с опит ИТ инженери.

Такива глупаци като теб по цял ден слушам.

Как да напусне, като се е затрупал от кредити?!?! Имам позната българка, работеща в Германия (нещо свързано със застраховки). Та във фирмата - намалят заплати. Всички мълчат. Че нямат никаква собственост. Коли, апартаменти и т.н. - всичко е на кредит. Мрънкат ли и ще ги съкратят. И остават голи и боси на улицата. Познатата българка казва: "На мене въобще не ми дреми. Имам си апартамент в България....И къща на село!"

има кредит (сиреч има и имот в който се шири) и не желае да се посвие и да си ограничи разходите, и не желае да работи.. е, да си потърси друга работа. щото синекурци има мнооого.

ПИПО

.. (нерегистриран) Ти как разбра колко взимат и на колко % работят? Да ти обясня нещо (от опит) на Запад обикновено си намираш работа (дългосрочна) и около нея градиш жилище, семейство и живот. Там това се постига с доживотни кредити. Как аджеба ще стане това с отиването на "нормалният пазар" когато имаш ипотека, деца с годишни вноски за училище, кола на лизинг и заеми до десето коляно? Браншът бил гладен за ай ти, ти да видиш :) Те половината вече избягаха ако не знаеш и останаха именно тия които се в безизходица.

ПИПО

Така робите няма да губят време в път, почивка и дом. Робите ще бъдат на разположение 24/24. Робът е за това за да работи и колкото повече го прави толкова повече блага създава на господарят си.

Е защо - "робите" си попълват молбата за напускане и отиват на по-спокойна работа. Например учители. Всяко училище с удоволствие би наело някой бивш служител от световноизвестна компания.

но не го правят, защо ли.. а медиите църкат, пипо се възмущава, а самите роби нещо не щат да си ходят (това е разликата между робството и наемния труд, няма друга) и да идат при дру господар.