Съвременният начин на живот е изключително динамичен, забързан и натоварен както емоционално, така и физически. Технологията еволюира, давайки ни достъп до безброй източници на информация, но не и механизмите, по които да я обработваме и отсяваме правилно, което води до объркване и изкривяване на реалността у обикновения човек. Свободният пазар, демокрацията, капитализмът откриха пред нас безброй възможности за социално развитие на личността, но много често то си има своята цена - стрес, преработване, напрежение, съществуване на предела на възможностите.

В центъра на всички тези сложни процеси сме ние, малките хора, търсещи своя начин за бягство от реалността и презареждане на батериите. Йогата, духовните учения и различните метафизични практики стават все по-популярно решение, което ни помага да се съхраним и да повишим енергийните си нива.

Но може би един от най-ефективните методи за постигане на личностен баланс възниква, когато науката срещне духовността и двете заедно обединят усилия, за да дадат началото на нещо ново и революционно в областта на медитацията, а именно Brain Waves.

Какво е Brain Waves?

Brain Waves представлява иновативен подход за справяне с негативните странични ефекти, съпровождащи динамичното ни и натоварено ежедневие. Те могат да се изразяват в повишени нива на стрес, напрежение, раздразнителност, които, ако не се разпознаят и овладеят навреме, са в състояние да прераснат в хронични медицински състояния като депресия или тревожност. Подобни диагнози отнемат от качествения и пълноценен начин на живот на личността, лишавайки я от способността да изпитва радост, щастие, спокойствие, удовлетвореност.

Brain Waves е прост, но доказано ефективен начин за внасяне на необходимата дневна доза личностен и духовен баланс. Представлява комбинация от шест аудио записа, които са внимателно и прецизно подбрани, за да кореспондират целенасочено с различните научно диверсифицирани типове мозъчни вълни на нашето съзнание и да спомогнат респективно за:

  • Повишаване на концентрацията и фокуса;
  • По-оптималното синхронизиране работата на двете полукълба, което да спомогне за намирането на нетрадиционни и креативни решения на сложни въпроси;
  • Успокоение на тревожността и балансиране на мислите;
  • По-лесно заспиване и по-пълноценен сън;
  • Постигане на по-дълбоко ниво на осъзнатост, зареждане с енергия и изпадане в състояние на пълна медитация.

Как няколко аудио записа могат да постигнат такива резултати, ще попитате вие? Тайната се крие в доброто познаване на човешката анатомия, физиология, нервна система и духовност, които позволяват да се намери най-подходящият начин за въздействие върху тях в желаната от нас посока.

Как и кога да медитираме по технологията Brain Waves?

Ежедневното прилагане на метода Brain Waves е лесно и не изисква никакви специални усилия. Необходими са само слушалки, устройство за възпроизвеждане на звук като компютър или телефон, както и между 30 и 60 минути от вашето време. Като най-подходящи периоди могат да се посочат рано сутрин или късно вечер, когато съзнанието е най-отворено и възприемчиво.

Често дори не е необходимо да отделяте специален часови интервал, който да посвещавате на тази дейност, а можете да я съчетаете с пътуване в метрото или тренировка във фитнес залата например. Всяко равномерно и неангажиращо занимание, което позволява да запазите пълна концентрация върху записа, е подходящо за нетрадиционната на пръв поглед медитация.

Защо да се доверим на Brain Waves?

В крайна сметка, всички сме скептици по отношение на явленията, които не разбираме или които не кореспондират съвсем с нашата представа за света и живота. Дори и да не сте на 100% убедени в качествата на даден продукт, то поне се доверете на науката и дайте шанс на различната технология да ви докаже своята ефективност. Какво губите в най-лошия случай? Скромна сума пари, която се равнява на една вечеря в ресторант или средностатистическа сметка в хранителен супермаркет. Какво може да спечелите? Духовно здраве и житейски баланс. Математиката на това уравнение оставяме на вашата преценка.