Бившият президент на САЩ Барак Обама прогнозира, че конкретни доказателства за съществуването на извънземен живот ще променят коренно обществото ни, съобщава в. "Ню Йорк Таймс".

Говорейки с Езра Клайн в "Шоуто на Езра Клайн", 44-ият президент на Америка сподели мислите си относно сценарий, при който човечеството е установило, че извънземна цивилизация изследва Земята, но все още не може да осъществи контакт с мистериозните същества.

Според Обама много хора по света ще видят, че собствената им философия е поставена под въпрос, ще възникнат редица нови дискусии. Това би създало почва за създаването на нови влиятелни религии, споделя президента и допълва, че неговите политически и философски възгледи вероятно няма да се променят.

"Интересно е. Това изобщо няма да промени основната ми идея за живота, базирана на факта, че ние сме малки организми върху това малка петънце, плаващо в космоса", каза г-н Обама.

"Но без съмнение ще има незабавни спорове за това, че трябва да похарчим много повече пари за оръжейни системи, за да се защитим. Ще се появят и нови религии. Кой знае какви аргументи ще създадем, за да подкрепим тезите си. Ние сме добри в производството на аргументи", споделя Обама.

Обама споделя своите виждания преди очакваното публикуване на доклад от Министерството на отбраната на САЩ, в който са описани необясними явления, включващи неидентифицирани летящи обекти (НЛО) и американски военен персонал.

Бивши пилоти от американския флот подробно описаха няколко случая в интервюта през последните месеци, споделяйки за срещи с НЛО. Популярни станаха и няколко клипчета с неидентифицирани летящи обекти.

Необходимо е обаче да се уточни, че НЛО далеч не значи извънземни. Възможно е това да са много усъвършенствани дронове на Китай или Русия. Напълно вероятно е заснетите обекти да принадлежат и на САЩ, но да са толкова секретни, че само малцина да знаят за съществуването им. Подобни примери съществуват в историята и са известни под нарицателното "Черни проекти".

Пример за такава строго секретна разработка е стелт бомбардировачът В-2. В края на 80-те когато той извършва полети се появяват много сведения за триъгълни "летящи чинии", междувременно не малка част от военните искрено не знаят какви са били видените обекти, което води до множество медийни сензации свързани с "извънземни".