Помните ли, когато да имаш имейл беше екзотика, а да получиш мейл си беше събитие? През годините Dir.bg въведе в българското онлайн пространство услуги и възможности, които никой преди това не бе разработвал. Някога, в една далечна галактика, пуснахме и първата безплатна електронна поща... 

С времето порталът направи много промени в дизайна и функционалността на пощата, като повечето от тях бяха вдъхновени от вас - нашите потребители. За да отговорим на вашите нарастващи изисквания решихме да направим поредната крачка напред. Заедно, за пореден път. Посветихме се на задачата да интегрираме съвременна и функционална имейл платформа от ново поколение, която да удовлетвори нуждите дори на най-взискателните. Тя вече е факт. Услугата ще бъде достъпна на 3-ти март 2020 г.

Датата, която избрахме, не е случайна. Когато, навръх националния празник, отворите пощата си, не се учудвайте. Тя е нашият поздрав към вас. Да - това е новата поща на Dir.bg.

Новият Mail.dir.bg ще ви предложи завършен, интуитивен, уеб базиран потребителски WebMail интерфейс, който създава усещане, подобно на работата с десктоп на всяко устройство с активиран интернет. Интерфейсът е компактен и работи безупречно с всеки браузър: Firefox, Chrome, Safari, Edge.

Потребителският интерфейс на обновената поща има съкратена структура - всичко се случва в активния таб, без да е необходимо да се прехвърляте между различни табове или прозорци.

Можете да:

- Изберете език. Интерфейсът локализира над 25 езика, които можете да ползвате по ваш избор.

- Композитор. Пълнофункционалният композитор на Mail.dir.bg ви дава широка гама инструменти за персонализиране на текст, налични в менюто на композитора: шрифтове, размер, цвят, извивки, цвят на фона на текста, цитати, добавяне на хоризонтална линия, прикачване на хиперлинк, форматиране на списъци с номера или отметки, подравняване на текст, заедно с директен достъп до html източника за по-технологичните потребители.

- Множество подписи? Всичко, което трябва да направите, е да ги създадете.

- Пътувате ли? Mail.dir.bg ще разпознае и обнови автоматично часовата зона, в която се намирате.

- Създайте автоматичен отговор за извън офиса. Създайте правила за филтриране на имейлите си въз основа на вашите нужди и предпочитания. Конфигурацията на интерфейса на Mail.dir.bg е интуитивна и лесна за управление.

И още:

1. ISP пощенският сървър е специално създаден, за да ви осигури бързи и надеждни съобщения на доставчика на услуги, използвайки напреднали, собствени архитектури като Axigen SmartProcessing ™ (намалява времето за обработка на електронна поща до минимум) и Axigen UltraStorage ™ (гарантира ефективно управление на пространството, предотвратявайки прекъсване на услугата или загуба на данни дори при най-високите пикове на трафика).

2. Богат избор на IMAP клиенти

Изпращайте/получавайте имейли локално от различни POP3/IMAP имейл клиенти като Outlook, Mozilla Thunderbird или Apple Mail.

3. Маркируем и локализиран стандартен интерфейс WebMail

Бърз и приятен уеб интерфейс с HTML композитор за електронна поща, временни имейл адреси (псевдоними на акаунта) и RPOP връзки.

Лесно се маркира и локализира на над 25 езика, които да се използват по избор на крайния потребител.

4. Интуитивен мобилен интерфейс WebMail

Достъп до вашия акаунт в WebMail от мобилни устройства с достъп до интернет, за да проверявате имейли, да съставяте/изтривате съобщения, да задавате разрешения за папки и т.н.

5. Сигурност за вашия имейл трафик - GrowSecure ™

Пощенският сървър на Mail.dir.bg ISP гарантира сигурно приемане, транзит и доставка на имейл. Осигурява на своите потребители напълно прозрачни и сигурни имейл услуги, защитени срещу спам, вируси, кражба на данни или загуба на поверителност чрез:

  • Шифроване, SPF и DomainKeys съответствие

  • Многослоен контрол на достъпа, контрол на потока

  • Черен списък, бели списъци

  • Филтриране по държави, DNS проверки и черни списъци

  • Правила за приемане и изпращане на съобщения

  • Политики за борба с представянето и парола

  • Новата поща на Dir.bg e единствената българска електронна поща с двуфакторна автентикация

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos/Колаж: Юлиян Илиев, Dir.bg

6. Ajax "Refreshless" WebMail с използваемост на работния плот

Навигация и клавишни комбинации от клавиатурата, плъзгане и пускане, изглед на списъка с имейли на живо, често използвани папки, имейл филтри, индивидуален списък с бели/черни списъци - всички интуитивни функции на този интерфейс правят задачите, свързани с електронната поща ефективни и без никакво усилие.

Внимание! По време на миграцията към новата платформа новите регистрации ще бъдат преустановени. Услугата ще бъде достъпна отново след приключване на миграционния процес.

Данните за контакти - имейл и телефон, ще откриете в обновения Help Center на https://mail.dir.bg/

Вашата сила е да продължавате напред. Нашата сила е да се променяме с вас.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos/Колаж: Петя Александрова, Dir.bg