На фестивала Webit дебютира първият хуманоиден робот-компаньон Harmony.

На пръв поглед роботът Harmony изглежда като чат бот в тялото на кукла "Барби" с човешки размери. Секс куклата с изкуствен интелект може да говори с шотландски акцент и притежава 18 различни личностни характеристики.

Вижте как изглежда куклата >> >> >>

Според настройките на потребителя секс роботът може да бъде в различни степени - срамежлива, дразнеща, интелектуална, мила, завистлива, изкусителна, "разгонена" и други подобни състояния.

Куклата спокойно поддържа разговор с притежателя си и освен това може да се свърже със смартфон и да пулсира в синхрон с любимата плейлиста на потребителя.

Секс куклата има изкуствен интелект, който да запомня характеристиките на потребителя и да усъвършенства във времето своята личност. Harmony ще може да запомни любимата ви храна.

Много психолози отбелязват, че в егоцентричното време, в което живеем, много хора предпочитат връзка за една вечер или домашен любимец пред истински партньор. Ако тенденцията се запази и в бъдеще, то логично може да се предположи, че секс роботите с изкуствен интелект ще заменят доста хора. Цената на Harmony е около 10 000 евро.