Мелани Субин, директор на Future Today Institute, споделя пред The ​​New York Post, че "голяма част от хората ще бъдат в метавселената по някакъв начин" до 2030 г.

Въпреки че мнозина ще ползват платформата само за работа, Субин вярва, че виртуалната реалност ще играе по-голяма роля и за другите.

Субин добавя, че мнозина "ще живеят по-голямата част от будните си часове "включени" в метавселената".

Като част от бавния упадък на обществото и трансформацията му в дигитален "киберпънк" свят, експертът прогнозира възхода и масовизацията на AR и VR носимите устройства.

"Носимите устройства с AR може да са толкова широко разпространени, колкото и смартфоните днес", каза Патрик Кози, главен изпълнителен директор на стартиращата 3D софтуерна компания Cesium, пред Post. Той добави, че вярва, че продукти като слушалките Oculus на Facebook може един ден напълно да заменят мобилните телефони.

Разбира се, все още сме далеч от това - и дори прогнозата за 2030 г. вероятно е прекалено амбициозна. Технологиите на Metaverse все още са ужасно архаични, както може да потвърди всеки, който някога е носил продукт на Oculus за повече от половин час.

Въпреки това плановете на Марк Зукърбърг, един от най-богатите живи хора, са доста амбициозни.

Той планира да интегрира целия ни живот в метавселената. Онлайн пазаруване, концерти, работа, забавление и дори религиозни церемонии. Зукърбърг планира да направи живота в метавселената максимално близък до реалния.

Метавселената ще може да следи много по-прецизно емоционалните реакции и мисли на потребителите си, а социалното инженерство и рекламите ще навлязат в нов етап на развитието си.